dimecres, 20 de març del 2019

Guardiola, entre els cinc millors entrenadors de la història segons 'France Football'

Guardiola, entre els cinc millors entrenadors de la història segons 'France Football'

El català només és superat per Rinus Michels, Alex Ferguson, Arrigo Sacchi i Johan Cruyff

elMón

Pep Guardiola, durant una roda de premsa.
Pep Guardiola, durant una roda de premsa. | Manchester City
En la seva darrera entrega, France Football, revista que entrega la Pilota d’Or, ha elaborat una llista dels millors entrenadors de club de la història en funció del palmarès, personalitat, impacte de la carrera, qüestions tàctiques i l’herència futbolística. En aquesta classificació, Pep Guardiola ocupa la cinquena posició, només superat per Rinus Michels, Alex Ferguson, Arrigo Sacchi i Johan Cruyff.

Tenint en compte aquesta llista, el tècnic de Santpedor és el millor d’Espanya de tots els temps. “Guardiola va recollir una gran herència de Johan Cruyff i la va millorar i sublimar abans d’exportar-la, reinventar-la i adaptar-la de forma permanent”, assenyala France Football sobre el català. Sobre Cruyff, la revista francesa assegura que “va donar una segona vida al futbol total” inventat per Michels”, el líder de la classificació i el tercer blaugrana en el top-5 de millors entrenadors de clubs de la història.

Sobre Ferguson, l’entrenador amb més títols de tots els temps, l’estudi analitza que “va saber adaptar-se a totes les evolucions i a tots els perfils de jugador amb una obsessió permanent: guanyar”. Mourinho ocupa la tretzena posició, mentre Zinedine Zidane la vint-i-dosena i Diego Simeone, l’actual entrenador més ben pagat del món, és 31è.

Un Guàrdia Civil fa aparèixer Guardiola al Suprem però no sap identificar Rovira

benet salellas zoido judici proces 2
El sergent de la Guàrdia Civil S51761E, que ha analitzat els correus de Jordi Cuixart, ha explicat al fiscal Fidel Cadena que entre les dades d’interès dels mails del president d'Òmnium hi va localitzar un correu de l'exentrenador del Barça Pep Guardiola amb una crida a la comunitat internacional.
Amb tot, quan l’advocat Benet Salellas li ha demanat la raó per la qual considerava d’interès aquest missatge, l’agent ha argumentat que “podia tenir interès pel que s’estava investigant, prevaricació, malversació...”
“Estava investigat en el procediment policial Pep Guardiola?”, ha seguit interrogant Salellas. De sobte, però, qui ha perdut interès en el tema ha estat l’agent que s’ha espolsat la pregunta amb un “jo feia anàlisi”.
L’advocat ha canviat de tema i ha demanat pels correus que es feia referència a Marta Rovira Martínez. Salellas li ha demanat si sabia qui era. “Sé la seva imatge però no sabria si és ANC o Òmnium o ERC...?” ha replicat.
Salellas ha argumentat que a l’anàlisi es diu que és la secretaria general d’ERC i que per això li demanava. "No sabria dir-li", ha replicat. “És la mateixa persona que Marta Rovira Vergès?”, ha insistit Salellas. “Ho desconec”, ha respost l’analista.
Guardiola ha aparegut un altre cop en l'interrogatori a l'agent de la Guàrdia Civil B40743H quan Salellas ha tornat a demanar per les raons que fan aparèixer l'entrenador del City entre els correus analitzats. "Suposo que per la utilització de personatges públics, ja que volien internacionalitzar el procés", ha argumentat la guàrdia civil.

diumenge, 17 de març del 2019

Guardiola reconeix que el City va remuntar amb un gol en fora de joc i reclama el VAR

Guardiola reconeix que el City va remuntar amb un gol en fora de joc i reclama el VAR

El Manchester City va remuntar contra el Swansea City, però en el 2-3 Agüero estava en posició il·legal
x
Guardiola celebra amb David Silva i Bernardo Silva l'accés a les semifinals de la FA Cup | MANCHESTER CITY
Després de la remuntada aconseguida contra el Swansea City (2-3) que li serveix al Manchester City per accedir a les semifinals de la FA Cup, Pep Guardiola va reconèixer que en el tercer, anotat per Agüero al minut 88, l'argentí es trobava en posició incorrecta i que, per tant, no hauria d'haver pujat al marcador. A més, amb l'1-2, l'àrbitre va xiular penal en una jugada on Cameron Carter-Vickers va pispar-li la pilota a Sterling. Un penal força dubtós.

Un arbitratge que ha despertat força polèmica a Anglaterra. Guardiola, tot i haver-ne sortit afavorit, va defensar la necessitat d'implementar el VAR en tots els partits de la competició. "Lamento que el tercer gol hagi estat en fora de joc. No entenc per què el VAR no s'utilitza en aquesta competició en aquesta ronda. Amb sort, la pròxima temporada, això no passarà. El penal va ser realment afortunat, però és el que necessites, especialment quan estàs en quatre competicions".

Fins ara, la FA només va aprovar incloure aquest sistema de videoarbitratge en aquells camps d'equips que juguen la Premier League. En aquest cas, el Swansea City juga enguany a la Championship, la segona divisió anglesa, pel que contra el Manchester City no hi va haver la possibilitat de recórrer al videoarbitratge per corregir possibles decisions arbitrals errònies.

dissabte, 9 de març del 2019

Luis Enrique es confessa i lloa el Barça de Guardiola

Luis Enrique Martínez, exjugador i exentrenador del Barça, viu una altra vida des que ha deixat de portar el pes de la samarreta blaugrana. Actualment defensa els colors d'Espanya com a seleccionador i no té tants problemes. L'asturià reconegut en una entrevista a 'LaTdT' de Catalunya Ràdio que el Barça de Pep Guardiola va ser excels.
Més d'una hora de conversa per deixar uns quants titulars sobre el seu passat, sobretot a la banqueta del Barça. Parlant del seu Barça del triplet, no ha volgut deixar de banda l'època de Guardiola: "El Barça de Guardiola va ser una obra d’art. No valorar-ho seria d’ingenu".
A més, tampoc ha volgut desentendre's del seu temps entrenant el Barça. "Més que els títols que vaig guanyar al Barça em quedo amb el com", explica. "Teníem dos cracs com Neymar i Messi i vam decidir fitxar-ne un altre com Suárez. Al principi hi havia dubtes sobre la relació però va ser excel·lent", afegeix, per acabar dient que aquella època va ser "triomfal". I confessant que van decantar-se de fitxar Rakitic abans que Kroos "perquè el coneixia més i només en podíem fitxar un per pressupost".
abrazo messi luis enrique EFE
EFE
També s'ha atrevit a explicar el problema a Anoeta amb Messi i la crisi viscuda amb la posterior destitució del director esportiu, Andoni Zubizarreta. I celebra que ja no entreni el Barça perquè sent seleccionador "tinc més temps per gaudir d’altres coses, no trobo a faltar el dia a dia dels partits".
Luis Enrique ha afirmat que vivia més el futbol quan era jugador. A tot això, també ha explicat que "l'obra que més em reflecteix com a entrenador és la del Barça B. Em va servir moltíssim per formar-me i van ser uns anys bestials. Va ser una època memorable".

dimarts, 5 de març del 2019

El Camp Nou, el estadio más rentable de Europa

El Camp Nou, el estadio más rentable de Europa

  • El FC Barcelona ingresó la pasada temporada 144,8 millones por su explotación
  • El club azulgrana, pese a tener los abonos más baratos de los ‘grandes’, lidera el podio por delante de Real Madrid (143,4) y Manchester United (119,5)
Mosaico en el Camp Nou en el Barça-Real Madrid de la Liga 2018-19. El Estadi tiene los abonos más baratos de los ‘grandes’ europeos (de 180 a 1.100
Mosaico en el Camp Nou en el Barça-Real Madrid de la Liga 2018-19. El Estadi tiene los abonos más baratos de los ‘grandes’ europeos (de 180 a 1.100 (Foto - Víctor Salgado / FC Barcelona)
Un estudio de Deloitte catapulta al FC Barcelona como club que más rendimiento económico saca al Camp Nou con la suma de venta de entradas y abonos, catering y la explotación de otras actividades relacionadas con el estadio pese a tener los abonos más baratos de los grandes clubs europeos. Con 144,8 millones de euros ingresados en la temporada 2017-18, supera a Real Madrid (143,4), Manchester United (119,5), Arsenal (111,6), Bayern (103,9), PSG (100,6), Liverpool (91,6), Tottenham con Wembley (85,2), Chelsea (83,4), Manchester City (63,9), Borussia Dortmund (57,1), Atlético (56,8), Juventus (51,2), Schalke 04 (47), Milan (36,9), Roma (35,4) e Inter (35,3).
La cifra de dinero recaudado la pasada campaña por el Camp Nou podía ser incluso mayor respecto al Santiago Bernabéu de haber accedido a semifinales de la Champions League. El Barça lleva ya nueve años con los abonos congelados (solo suben el IPC). El más barato vale este curso 180 euros y el más caro, 1.100. En el Real Madrid van de 245 a 2.622 euros.
Noticias Relacionadas

dilluns, 4 de març del 2019

Pep Guardiola torna a comandar Anglaterra amb el City

Pas endavant del Manchester City de Pep Guardiola. Després d'un inici de temporada irregular comparant-lo amb la campanya passada, el conjunt de Guardiola torna a manar a Anglaterra. La temporada passada els sky blues van aconseguir el títol de la Premier League amb una exhibició de futbol permanent i també la Copa de la Lliga. I aquest any sembla que tornen a agafar el mateix camí perquè ja tenen al sac la Community Shield del mes d'agost i la Copa de la Lliga.
Després de l'última victòria del City, per la mínima al camp del Bournemouth, ha recuperat el liderat de la Premier. I tot això gràcies a una nova punxada del Liverpool de Jürgen Klopp, ferm líder fins aquesta jornada, que va empatar a res en el derbi contra l'Everton.
Guardiola Klopp Manchester City Liverpool EFE
EFE
Així Pep Guardiola torna a arrabassar-li el liderat a Klopp, la seva bèstia negra des que és a Anglaterra, i que ja ho va ser quan entrenava a Alemanya. Cop sobre la taula del City, que a falta de nou jornades i encara amb 27 punts en joc, ja comanda la competició més emocionant del món futbol.
Tres mesos perseguint
El nou rumb en el liderat de la Premier ha arribat just tres mesos després de l'últim canvi de papers. El City era el líder abans del Liverpool, just l'última vegada va ser el 5 de desembre de l'any passat, quan després de quinze jornades era primer amb 41 punts. Dos més que el Liverpool.

EQUIPS PJ G E P GF GC PTS
1 M. City 15 13 2 0 45 7 41
2 Liverpool 15 12 3 0 30 6 39

A la jornada 16 el City de Guardiola va perdre contra el Chelsea i va deixar escapar el liderat. Ara, catorze jornades després, l'ha recuperat.
El City és primer i a només un punt està el Liverpool. Però la lluita no s'acaba aquí ja que, tot i que a deu punts o més, segueixen a l'aguait el Tottenham, el Manchester United, l'Arsenal i el Chelsea.
Premier League: jornada 29

EQUIPS PJ G E P GF GC PTS
1 M. City 29 23 2 4 76 20 71
2 Liverpool 29 21 7 1 64 15 70
3 Tottenham Hotspur 29 20 1 8 56 30 61
4 Man. Utd 29 17 7 5 58 38 58
5 Arsenal 29 17 6 6 61 39 57
6 Chelsea 28 17 5 6 49 30 56

dissabte, 2 de març del 2019

El City de Guardiola supera el Bournemouth i dormirà líder (0-1)

El Manchester City de Pep Guardiola no afluixa i suma tres punts molt importants per aspirar a guanyar la Premier League. Els homes del tècnic català han hagut de tirar d'ofici per superar el Bournemouth al Vitality Stadium, un dels feus més incòmodes del campionat anglès. Ara tota la pressió és pel Liverpool, que aquest diumenge afrontarà el derbi de Merseyside contra l'Everton a Goodison Park.
El Bournemouth renuncia a la pilota
Tal com van fer equips com el Granada, l'Almeria o l'Osasuna davant el Barça de Guardiola, el Bournemouth a renunciat per complet a disputar-li la possessió al City. Així, els locals han conformat un bloc sòlid al darrere que, això sí, s'ha traduït en una inoperància total en atac.
El gol del City l'ha aconseguit Riyad Mahrez amb un xut que ha entrat pel primer pal, en una de les poques badades defensives dels cherries.
L'algerià havia entrat al terreny de joc minut abans en el lloc de Kévin De Bruyne, i és que el migcampista belga -un home clau en l'esquema de Guardiola- s'ha lesionat al genoll.
Tot i que ha pogut abandonar el terreny de joc pel seu propi peu, els tècnics del City tenen motius per preocupar-se. L'equip afronta la fase decisiva de la Primer i, a més, la setmana vinent disputarà la tornada dels vuitens de final de la Champions contra el Schalke 04.