dimarts, 12 de juny del 2018

Guardiola va pagar la reparació del vaixell d’Open Arms retingut a Itàlia


refugiats

Guardiola va pagar la reparació del vaixell d’Open Arms retingut a Itàlia

El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dimarts, 12 de juny de 2018
1 minut

Pep Guardiola Manchester City Futbol Basilea   EFE


El fundador d’Open Arms Fundation, Òscar Camps, ha assegurat que Pep Guardiola es va fer càrrec de les despeses de reparació del vaixell d’Open Arms retingut a Itàlia. L’entrenador del Manchester City va donar 150.000 € a l’ONG catalana per tal de poder tornar a posar en funcionament la nau. Camps també ha afirmat, en una entrevista a El Món a RAC1, que altres esportistes s’han ofert a ajudar-los.
El fundador de l’organització ha explicat que l’entitat es finança principalment de petites aportacions fetes a través de les xarxes socials. I que les despeses anuals en operacions marítimes ronden gairebé els tres milions d’euros. És per això que, diu, necessiten la col·laboració d’altres mecenes i entitats.

En aquest sentit, ha afirmat que la Diputació de Barcelona també hi col·laborarà.

La fiscalia de Catània va ordenar, el passat mes de març, la immobilització del vaixell català Open Arms i l'obertura d'una investigació per un possible delicte de "promoció de la migració il·legal" a Itàlia per suposadament no haver escoltat les ordres dels Guardacostes libis.
Segons el diari local La Reppublica, la Policia italiana es va presentar al vaixell i va exigir la documentació del mateix al seu capità, Marc Reig, que al seu torn va exigir una ordre judicial, per la qual cosa va ser convidat a acompanyar-los a comissaria juntament amb la cap de missió de l'ONG, Anabel Montes.

Posteriorment, Reig va ser detingut, segons va dir la seva advocada, Rosa Emanuela Lo Faro, a l'edició siciliana de l'esmentat diari La Reppublica.

divendres, 8 de juny del 2018

Guardiola és l'entrenador que envia més jugadors al Mundial


Mundial de Futbol

Guardiola és l'entrenador que envia més jugadors al Mundial

El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dijous, 7 de juny de 2018
2 minuts

Pep Guardiola Manchester City

Pep Guardiola, vigent campió de la Premier League amb el Manchester City, és l'entrenador que més jugadors envia al Mundial de Rússia. La magnífica temporada del tècnic català a Anglaterra, que ha acabat amb dos títols, ha estat reconeguda amb la convocatòria de fins a 16 jugadors del City.
El seleccionador brasiler 'Tite' ha confiat en Gabriel Jesús, Danilo, Fernandinho i Ederson (4). La selecció anglesa, amb Gareth Southgate al capdavant, ha citat Walker, Stones, Sterling i Delph (4). Vincent Company, Kevin De Bruyne, Otamendi i el Kun Agüero han estat escollits a les llistes de Bèlgica (2) i l'Argentina (2) respectivament. Espanya, França, Portugal i Alemanya han seleccionat David Silva, Benjamin Mendy, Ilkay Gündogan i Bernardo Silva. Tots els jugadors de Guardiola són candidats a titulars en les seves respectives seleccions.
Els 16 jugadors del City podrien ser 17 si Joachim Löw, seleccionador alemany, no hagués descartat a última hora Leroy Sané. El jove extrem de 22 anys veurà el Mundial per la televisió després de fer una gran temporada en el seu segon any a Manchester. L'absència de Sané és difícil d'entendre, tot i les explicacions de Löw, si es té en compte la seva producció ofensiva.
Zinedine Zidane és el segon entrenador que més jugadors aporta. De la plantilla del Reial Madrid, viatjaran a Rússia 15 futbolistes. El seleccionador espanyol Julen Lopetegui ha inclòs en la llista Sergio Ramos, Nacho Fernández, Dani Carvajal, Marco Asensio, Isco Alarcón i Lucas Vázquez. Casemiro i Marcelo jugaran amb la canarinha. El seleccionador croat Zlatko Dalic ha confiat en Mateo Kovacic i Luka Modric, que podrien compartir mig del camp amb el blaugrana Ivan Rakitic. Cristiano Ronaldo, Raphael Varane, Keylor Navas, Toni Kroos i Achraf Hakimi també viatgen a Rússia.
El podi d'entrenadors el completa Ernesto Valverde. 14 jugadors del Barça participaran en el Mundial. Gerard Piqué, Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Jordi Alba són els seleccionats per Lopetegui. Les noves incorporacions Paulinho i Philippe Coutinho viatjaran amb el Brasil. La selecció francesa ha convocat Samuel Umtiti i Ousmanne Dembéle. Leo Messi, Thomas Vermaelen, Yerry Mina, Rakitic, Luis Suárez i Ter Stegen completen una llista en la que no hi és Sergi Roberto, una de les absències més destacades de la convocatòria d'Espanya.