dimecres, 30 de maig del 2018

Guardiola: "Si Cruyff no m'hagués trobat a la Masia, no hauria jugat mai a Primera"




Barça

Guardiola: "Si Cruyff no m'hagués trobat a la Masia, no hauria jugat mai a Primera"

El Nacional
Foto: @maticatradio
Barcelona. Dimecres, 30 de maig de 2018
1 minut

Pep Guardiola @maticatradio

La Fundació Johan Cruyff està de celebració en un nou Open Day on s'ha exemplificat la feina que fa un dels grans llegats de l'astre holandès. En un dia diferent, Pep Guardiola, Carles PuyolEusebio Sacristán i Joan Laporta, entre d'altres protagonistes, han passat pels micròfons del programa El Matí de Catalunya Ràdio per parlar del qui va ser el seu mestre.
Entre ells, Pep Guardiola, un dels grans deixebles de l'exjugador i exentrenador del Barça, ha assegurat que "si Cruyff no m'hagués trobat a la Masia no hauria jugat mai a Primera". L'entrenador del Manchester City ha seguit explicant que "la Masia era la joia de la corona del Barça. I el Johan, quan va arribar d'entrenador, mirava qui jugava millor a cadets i juvenils. Sempre tenia la vista ficada en aquestes categories".
Però la feina de Cruyff no va arribar a l'èxit en un moment, sinó que va ser una feina molt treballada: "El sistema de joc d'en Johan no va ser senzill. No va ser bufar i fer ampolles. No va ser arribar i guanyar quatre lligues. També va haver-hi mals moments". Unes paraules que no fan més que reafirmar la grandesa de l'entrenador que va portar al Barça a guanyar la primera Champions.
Eusebio Sacristán també ha elogiat la feina que va fer Cruyff: "Gràcies a Déu va aparèixer, i em va fer jugar d'una manera nova. Em va fer veure la llum. De Johan em quedo amb els detalls per resoldre els problemes al camp. Tenia molta força i energia. Naturalitzava amb una gran senzillesa elements complexos del joc que ningú era capaç de veure". Unes declaracions que no han desentonat amb l'admiració que li té Carles Puyol: "Per continuar guanyant necessites una bona base a casa".
També Joan Laporta, expresident del Barça i gran amic personal de Cruyff, ha assistit a un dia especial per a tots. Laporta, també patró de la Fundació Cruyff, ha confessat que "si intentes ser com el Johan et sents millor. Les seves 14 regles et fan millor persona".

divendres, 18 de maig del 2018

Pep Guardiola renova amb el Manchester City fins al 2021



Pep Guardiola, millor entrenador de la temporada a Anglaterra, renova amb el Manchester City. L'entrenador de Santpedor amplia dos anys la seva vinculació amb el club citizen, fins al 2021.

Pep Guardiola, millor entrenador de la temporada a Anglaterra, renova amb el Manchester City. L'entrenador de Santpedor amplia dos anys la seva vinculació amb el club citizen, fins al 2021.

Guardiola va arribar a Manchester l'estiu del 2016 amb l'objectiu d'escriure la història del City, un club amb molts diners que buscava construir una identitat pròpia. Dos anys després, l'equip tanca la seva millor temporada després de guanyar la Premier League i la Copa de la Lliga. 
El títol de lliga ha vingut acompanyat de molts rècords. El seu City ha estat el primer en arribar als 100 punts en la màxima categoria del futbol anglès i ha establert un nou registre de gols i victòries en una temporada de Premier.




Si Guardiola compleix el seu nou contracte sumarà cinc temporades a Manchester, més que a Barcelona i Munic. "Estic molt content i satisfet. És un plaer treballar aquí i intentarem donar el millor de tots nosaltres junts en els pròxims anys. Com a tècnic has de sentir-te a gust amb els jugadors i jo em sento bé", ha dit el tècnic català en declaracions al web del club.
Guardiola, que ha guanyat 77 dels 113 partits al capdavant del City, es marca la Champions League com el seu màxim objectiu a curt termini. L'equip, dirigit des dels despatxos per Ferran Soriano i Txiki Begiristain, té el repte de traslladar a Europa la seva superioritat als camps anglesos. 

dilluns, 14 de maig del 2018

Els 27 nous rècords que regala Pep Guardiola al Manchester City





Premier League

Els 27 nous rècords que regala Pep Guardiola al Manchester City

Bernat Aguilar
Foto: Efe
Barcelona. Dilluns, 14 de maig de 2018
3 minuts

Pep Guardiola Copa Premier League Manchester City Efe
Històrica temporada del Manchester City a Anglaterra i plena de rècords. La Premier League, considerada la lliga més competida del món, ha estat el banc de proves i dels rècords d'un Pep Guardiola que ha portat l'equip citizen a l'elit mundial.
El City ja era un dels grans gràcies als diners i als fitxatges multimilionaris, però li faltava un pas endavant amb una idea de joc i un mànager que conduís un equip faltat de títols. I dit i fet, Guardiola ha guanyat dos títols aquesta temporada amb el Manchester City: la Copa de la Lliga i la Premier League.
27 rècords històrics
Però no només ha estat una gran temporada de doblet per al conjunt de Manchester, sinó que també ha estat una temporada de rècords. A banda de la Copa, a la Premier mai ningú havia fet una temporada tan perfecta.
Guardiola Premier League Manchester City   EFE
EFE
I Guardiola ha catapultat el City, aconseguint la cinquena Lliga Anglesa de la seva història i arribant a l'inèdita xifra dels 100 punts. Han estat un total de 32 victòries, quatre empats i dues derrotes. Superant també el centenar de gols i sent el conjunt menys golejat des que existeix el format Premier (1992).
L'última victòria al St. Mary's Stadium per 0-1 contra el Southampton, amb gol de Gabriel Jesús al minut 94, han confirmat una temporada que quedarà guardada en els llibres d'història. I després toca repassar quins rècords ha trencat el conjunt de Guardiola.
Rècords del Manchester City 2017/18
RècordNova marcaVella marca
1Campió amb més jornades d'antelació5 jornades5 jornades
2Més punts a la Premier100 punts95 punts
3Més diferència de punts respecte el segon+19 punts+18 punts
4Més punts fora de casa50 punts
5Més victòries a la Premier32 victòries30 victòries
6Més victòries consecutives18 victòries14 victòries
7Més victòries fora de casa16 victòries15 victòries
8Més victòries consecutives fora de casa11 victòries
9Més equips guanyats en una temporada de Premier19 equips19 equips
10Més gols a la Premier106 gols103 gols
11Millor mitjana de gols per partit2,78 gols2,71 gols
12Menys gols encaixats a la Premier27 gols
13Millor diferència de gols+79 gols+71 gols
14Quatre futbolistes del mateix equip entre els més assistentsKevin De Bruyne (16 assistències)
Leroy Sané (15 assistències)
David Silva (11 assistències)
Raheem Sterling (11 assistències)
15Més passades i més tocs de pilota en un partitIlkay Gundogan (167-181, contra el Chelsea)
16Més premis d'entrenador del mes de manera consecutivaPep Guardiola (4 premis)
17Futbolista més jove en guanyar la PremierPhil Foden (17 anys)
18Millor percentatge d'efectivitat dels xuts15,9%
19Campió amb menys xuts a porteria236 xuts
20Més possessió de mitjana71,9%
21Més possessió en un partit82,13%, contra l'Everton
22Més passades en una temporada28.242 passades
23Més passades en un partit975 passades843 passades
24Més passades d'un jugador en una temporada*Nicolas Otamendi +3.000 passades
25Més efectivitat en passades89%
26Dins dels TOP-10 d'assistents de la PremierDavid Sila (75 assistències)
27Rècord històric de gols al CitySergio Agüero (199 gols)178 gols

Les estadístiques són des de la creació d'Opta Sports (2001)
*Des del 2006/07
Una temporada històrica en el segon any de Pep Guardiola al timó del transatlàntic del Manchester City. Un any històric que passarà a ser una referència per al futur. Els citizen han dominat i han aniquilat tots els seus rivals a la classificació. La Premier League es tenyeix de blau cel i els rècords també.