divendres, 9 de març del 2018

Cuixart lloa Guardiola des de 'The Guardian' i carrega contra la Federació









El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha agraït en un article al diari britànic The Guardian a Pep Guardiola, el seu compromís en defensa dels presos polítics catalans, en portar el llaç groc als partits de futbol. Cuixart és un dels presos polítics, al costat d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Joaquim Forn.
En un article titulat Com a pres polític agraeixo el suport de Pep Guardiola, Cuixart subratlla que "no només cada pres polític, sinó cada ésser humà del món hauria d'apreciar el seu lideratge moral". "Ens fa millors com a societat", afegeix.
Cuixart també carrega contra les declaracions de la Federació Anglesa de Futbol en el sentit que el llaç groc és un símbol polític independentista, i afirma que això és fals. "Un llaç groc no representa cap afiliació política i no és un símbol de la independència catalana. És simplement un signe de solidaritat amb les persones que han estat empresonades injustament, com va passar amb les famílies dels hostatges estatunidencs que van ser detinguts en la crisi de l'ambaixada de Teheran del 1979, que van pregar per la seva llibertat", afegeix.
Cuixart també es queixa que la Federació Anglesa comparés el llaç groc amb les esvàstiques nazis. "Comparar el llaç groc amb símbols com l'esvàstica mostra una clara manca d'informació sobre la situació que es viu a Espanya. La dictadura franquista va prohibir Òmnium, organització de la qual sóc president, entre el 1963 i el 1967", manifesta.
"Com és possible que el president d'Òmnium, una entitat cultural amb més de 100.000 membres, estigui empresonat en una democràcia per defensar el dret a vot?", es pregunta. 


dimarts, 6 de març del 2018

Guardiola accepta la multa per lluir el llaç groc





Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, ha acceptat aquest dilluns la multa de la Federació Anglesa de Futbol (FA) per lluir el llaç groc en la seva indumentària durant els partits oficials. Guardiola tenia fins aquest dilluns a les 18.00 hores per respondre davant del màxim organisme del futbol anglès, que li havia obert un expedient per contravenir les normes publicitàries de l'entitat en exhibir "un missatge polític" a la seva vestimenta, "específicament un llaç groc".
El llaç s'ha convertit en un símbol demanant la llibertat dels presos polítics catalans. Guardiola reclama la llibertat de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, a la presó des de fa més de quatre mesos, i de Joaquim Forn i Oriol Junqueras, empresonats des del passat 2 de novembre.
La FA ja havia advertit Guardiola sobre l'ús de símbols amb rerefons polític, cosa que vulnera les regles de la Federació, encara que el tècnic sempre ha declarat que no li importava ser suspès per aquest motiu. En la seva resposta a l'acusació, el Manchester City i l'entrenador català neguen que el llaç sigui un símbol polític i ho comparen amb el famós 'poppy', la rosella que es llueix al Regne Unit durant el mes de novembre en record als caiguts britànics en la Primera Guerra Mundial.
En el seu últim partit disputat, durant la victòria de diumenge contra el Chelsea (1-0), el rival del Barça a la Champions, Guardiola no va lluir de forma visible el llaç groc, tot i que el portava a sobre tal com ell mateix va afirmar que el portaria sempre fos o no visible. A la solapa duia un narcís de color groc en suport a la Fundació Marie Curie contra el càncer.



La Federació Anglesa es disculpa per comparar el llaç groc amb l'Estrella de David


Presos polítics

La Federació Anglesa es disculpa per comparar el llaç groc amb l'Estrella de David

El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dilluns, 5 de març de 2018
1 minut

El cap de la Federació Anglesa de Futbol (FA), Martin Glenn, ha demanat disculpes per comparar el llaç groc que porta Pep Guardiola amb l'Estrella de David, símbol del judaisme. En un comunicat, Glenn ha demanat perdó per unes declaracions fetes aquest passat diumenge a Zuric en què va assegurar que des de la FA no volen símbols que puguin causar divisió, com "l'Estrella de David, la falç i el martell i les esvàstiques".
Aquestes paraules van ser qualificades com "ofensives" i "inacceptables" pel Consell de Lideratge Jueu, cosa que finalment ha donat peu a la rectificació. "M'agradaria disculpar-me per qualsevol ofensa causada pels exemples que vaig donar quan em vaig referir a símbols religiosos o polítics al futbol, especialment quan vaig parlar de l'Estrella de David, que és un símbol important per a tota la població jueva en el món", ha manifestat Glenn.
Tot arriba després de l'expedient que ha obert la FA a Guardiola per mostrar un el llaç groc durant els partits de la Premier League, la FA Cup i la Copa de la Lliga. Des de la Federació Anglesa es considera que el suport als dirigents catalans a la presó, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras, és un "missatge polític".