diumenge, 31 de desembre del 2017

La dictadura de Guardiola

La dictadura de Guardiola

El entrenador español del Manchester City, Pep Guardiola / EFE© EFE El entrenador español del Manchester City, Pep Guardiola / EFE «Yo no sé el partido que vieron ustedes. El que yo vi hacía mucho tiempo que no se daba en el Camp Nou. Un punto de seis. Para algunos, puede ser el peor arranque en años. A nivel numérico es una verdad absoluta. A nivel futbolístico, no. Para mí, el Barça jugó su mejor partido en muchas temporadas. Guardiola no es ni inexperto ni suicida».
Johan Cruyff, que en aquel 2008 expresaba sus opiniones en El Periódico, tuvo que salir a defender a su hijo pródigo cuando el nuñismo sumaba fuerzas para reclamar su despido. «Este Barça pinta muy bien», insistía el holandés ante el choteo generalizado en el entorno. Hacía justo un mes que Guardiola había tomado las riendas del primer equipo del Barcelona después de que concluyera el ciclo de Rijkaard y Ronaldinho. Se estrenó goleando al Wisla (4-0) en la fase previa de la Champions. A partir de ahí, las tinieblas. Perdió (1-0) en Cracovia. Y en la Liga ya aguardaban los demonios. Cayó en su debut en Los Pajaritos ante el Numancia (1-0). No pudo pasar del empate frente al Racing de Santander en el Camp Nou (1-1) el día que dio la alternativa a Sergio Busquets y mandó a Henry a la grada. Desde 1973 que el Barça no empezaba peor un campeonato liguero. Y los goles no existían. Uno en tres partidos. Uno en 50 tiros a puerta. De penalti. «Mi trabajo es ganar partidos», se rebeló el técnico. Desde entonces, no ha dejado de hacerlo.
Guardiola ha ganado, durante las nueve temporadas que lleva como entrenador, el 73% de sus duelos. De hecho, sólo ha perdido 53 de los 493 encuentros en disputa. Ha amasado, así, 1166 puntos durante sus estancias en el Barcelona, el Bayern y el Manchester City, con un promedio de 2,37 puntos por partido.

El torneo de la regularidad, su especialidad


Es en el torneo de la regularidad donde mejor desarrolla Guardiola su obra de gobierno. Así lo atestiguan sus marcas. La mejor racha de victorias consecutivas en la Liga española le pertenece (16 en la temporada 2010-2011), serie que logró igualar Zinedine Zidane con el Real Madrid, aunque encadenando dos cursos, 2015-2016 y 2016-2017. En Alemania, donde ganó las tres Bundesligas que disputó, alcanzó la cifra de 19 triunfos seguidos (2013-2014). Una serie nunca antes vista en Europa y que aspira a igualar con el Manchester City en su último partido del año en el campo del Crystal Palace.
Tras una primera temporada con los citizens en la que sólo pudo quedar tercero, por detrás del Tottenham de Pochettino y a 15 puntos del campeón, el Chelsea de Conte, Guardiola ha destrozado un sinfín de registros en la campaña de su definitiva adaptación a la Premier League. Tras salvar la muralla de Rafa Benítez en St. James' Park, el técnico, con 58 puntos de 60 posibles, líder sin rival en el torneo, igualó el mejor arranque en la historia de las grandes ligas. Algo que ya lograron en Holanda el PSV (1987-1988) y el AZ Alkmaar (1980-1981). Hablamos de 19 victorias y un solo empate (el 1-1 cosechado por Guardiola el ya lejano 21 de agosto contra el Everton de su íntimo amigo Ronald Koeman).

La queja de Mourinho


José Mourinho, vecino y capataz del descolgado Manchester United -hoy podría quedar a 17 puntos de distancia-, encuentra su particular explicación a la buenaventura de Guardiola en el City. «No son suficientes 300 millones de libras [266 millones de euros] para competir ante ellos. Están comprando defensas por el precio de delanteros». Se refería el entrenador portugués a los 138,5 millones de euros gastados este verano por el City en los laterales Mendy, Walker y Danilo. A ellos habría que sumar la incorporación la temporada pasada del central Stones por 55,5 millones.
Aunque, más allá de que Guardiola haya visto cómo los gerifaltes de los Emiratos Árabes invertían en su plantilla 426 millones de euros desde que Ferran Soriano y Txiki Begiristain lo reclutaron hace dos temporadas, Mourinho debería preguntarse si los 350 millones de euros con los que él ha contado en el mismo periodo no dan para competir el título.
El caso es que Guardiola ha encontrado el plan perfecto. Tiene un esquema (4-3-3) que muta continuamente ante la constante búsqueda de los espacios. Tiene un referente, Kevin de Bruyne, cerebro y ejecutor del equipo en el mejor momento de su vida. Disfruta de la lucha por el gol que mantienen Agüero y, sobre todo, Sterling, cuyo éxito parecía utópico no hace tanto. Silva vive feliz como interior, mientras que Otamendi -«uno de los mayores competidores que he visto en mi vida», clama su técnico-, brilla en las tareas de zapa.
Publicidad
Los nuevos retos se amontonan en el camino. Lleva el City 102 goles en este año 2017. De marcar cuatro este domingo al Crystal Palace alcanzaría el récord anotador del Liverpool (106 en 1982). Y a lo lejos, el récord de puntos de la Premier, los 95 del Chelsea en la 2004-2005. Con Mourinho.

dijous, 28 de desembre del 2017

El City no es cansa de guanyar (0-1)

PREMIER LEAGUE


El City no es cansa de guanyar (0-1)

El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dimecres, 27 de desembre de 2017

Kompany City Newcastle EFE

El Manchester City ha superat el Newcastle per la mínima (0-1) i s'ha col·locat a quinze punts d'avantatge del Manchester United, segon classificat de la Premier League. Els de Pep Guardiola han aconseguit la seva divuitena victòria consecutiva en la competició de la regularitat anglesa i estan a només un partit de culminar una volta perfecta.
El Newcastle de Rafa Benítez ha fet un plantejament ultradefensiu a St. James Park, però el City ha tardat poc més de mitja hora en avançar-se al marcador, quan Raheem Sterling ha rematat un servei bombat a l'àrea de Kevin de Bruyne. És el tretzè gol del davanter en la present campanya.
Domini sense efectivitat
Malgrat el total domini visitant, quatre minuts més tard el Newcastle, que en la passada jornada, davant del West Ham a domicili, va trencar una ratxa de nou partits sense guanyar, ha estat a punt de reequilibrar el xoc, però el central argentí Nicolás Otamendi ha evitat el gol en treure de la mateixa línia de gol (i amb el cap) un centre-xut de Rolando Aarons.
En la segona part, el City ha mantingut el seu domini però no ha sabut aprofitar les clares ocasions de les que ha disposat, sobretot el propi Sterling, Ilkay Gündogan o De Bruyne.
El Newcastle ha arribat a somiar amb l'empat en el tram final i per a això ha afluixat la seva barrera defensiva i ha buscat la porteria d'Ederson. La millor opció l'ha tingut, de cap, Dwight Gayle en el minut 89, però el porter visitant ha evitat el gol amb una gran estirada.
D'aquesta forma, els citizens han tret profit de la segona punxada consecutiva de l'United, que aquest dimarts va empatar a Old Trafford davant del Burnley, per augmentar a 15 el seu avantatge al capdavant de la classificació.


dijous, 14 de desembre del 2017

Guardiola estableix el rècord de victòries consecutives a la Premier

Premier League

Guardiola estableix el rècord de victòries consecutives a la Premier

El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dijous, 14 de desembre de 2017
 


Pep Guardiola Manchester City Champions roda premsa Napols   EFE

Pep Guardiola segueix acumulant elogis a la mateixa velocitat que trenca rècords. I és que el Manchester City s'ha convertit en l'equip amb més victòries consecutives en la història de la Premier League, després de derrotar el Swansea a domicili (0-4). El City ho guanya tot a la Lliga anglesa des de la tercera jornada: 15 partits consecutius sumant tres punts.
Un doblet de David Silva i els gols de Kevin De Bruyne i Sergio Agüero van decidir la jornada intersetmanal dels citizens, que segueixen immersos en una espiral de rendiment i resultats. "Sabem que podem perdre, deixar-nos punts, però mai serem autocomplaents. No ha succeït en el passat ni succeirà en el futur. Guanyar 15 partts consecutius ens dona molta confiança", va assenyalar Guardiola davant els mitjans.
El City, amb aquesta ratxa sense fissures, ha encarregat el títol de la Premier abans de Nadal. Amb la victòria del passat cap de setmana al camp del Manchester United (1-2), els citizens van deixar la Lliga sentenciada, allunyant onze punts l'equip entrenat per José Mourinho, segon. És molt difícil que Guardiola i els seus, imbatuts en 17 jornades, deixin recuperar-se la distància. I encara ho és més que els seus perseguidors, molt irregulars en el primer tram de la competició, guanyin tot el que queda.

dimarts, 12 de desembre del 2017

Pedrerol explota d'odi contra Guardiola pels presos polítics

Televisió


Pedrerol explota d'odi contra Guardiola pels presos polítics

Marc Villanueva
Foto: La Sexta
Barcelona. Dilluns, 11 de desembre de 2017

pedrerol  la6

Què votarà Josep Pedrerol el 21-D? Si manté l'empadronament a Barcelona, on va néixer fa 52 anys, ja deu tenir la papereta dins el sobre. No li han preguntat mai, potser perquè la resposta és evident o potser perquè seria interpretada igual que quan respon que és del Barça. El director i presentador de El chiringuito i Jugones de La Sexta viu mals dies: el Barça és líder en Lliga i Champions i ara que Pedrerol creia que lloant Neymar feia mal als barcelonistes resulta que el PSG té molts números d'eliminar el Reial Madrid. El mateix dia que es fa el sorteig que perjudica a Florentino i que Mourinho perd la Premier League a mans del seu arxienemic Guardiola, era molt difícil no fer el seu editorial sobre alguna d'aquestes males notícies. Però res no és impossible pel periodisme de Pedrerol. Ha trobat un altre argument millor per esquivar aquestes dues bofetades: Guardiola i el seu llaç groc.
guardiola  la6
La Sexta
Pedrerol ha agafat aire i ha passejat el seu odi per Manchester. Opina que Guardiola fa "victimisme" per mantenir els seus ideals malgrat la UEFA, FIFA o lliga anglesa el sancionin. Ho atribueix a una "defensa dels seus amics de l'ANC", entitat sobiranista de qui diu que l'entrenador del Manchester City és "ideòleg". L'acusa de treure rèdit de ser líder imbatut de la lliga anglesa per "fer política": "ventajista" és una de les paraules amb què l'insulta cada tres editorials. Assegura que "a Anglaterra no saben de què parla" però que pot confondre'ls i fer-los creure que a Espanya algú va a la presó per les seves idees. Deu pensar que si els britànics volen saber de Catalunya no els cal la BBC i millor que mirin El Chiringuito. La cara i el to de Pedrerol el delaten:

Guerra de Peps. Pedrerol està enfadat. Guardiola és només una altra de les seves dèries. Si haver jugat a Qatar inhabilita per parlar de llibertat, haver estat al canal Intereconomía també deu impedir parlar-ne. Però Pedrerol deu pensar que Punto Pelota s'emetia a TV3 i no a la cadena ultra. Les xarxes encara piquen i l'atonyinen. Però Pedrerol és un monstre que s'alimenta de haters:
Darwing Mercado @DarwingMercado
@jpedrerol Cada día me doy cuenta que eres un resentido social. Habla de fútbol que es de lo que sabes un poco, no tanto un poco nada más.

jose miguel paulino @josemiguelpauli
Ya esta pique metiendose en politica 😂😂😂😂
Mostra la imatge al Twitter
Floren con wahabitas... pero no se que de Guardiola.


 Té més detractors que espectadors. L'últim programa de Jugones emès va fer un 4,6%



dilluns, 11 de desembre del 2017

Guardiola guanya mitja Premier contra Mourinho (1-2)

PREMIER LEAGUE


Guardiola guanya mitja Premier contra Mourinho (1-2)

Jordi Carné
Foto: Efe
Barcelona. Diumenge, 10 de desembre de 2017



Otamendi Silva Manchester City United EFE
El City s'ha emportat el derbi de Manchester (1-2) i ha fet un cop de puny sobre la taula a la Premier. Els de Guardiola han estat superiors a l'United i s'han afermat en la primera posició de la lliga anglesa. Silva i Otamendi han marcat els gols visitants en una victòria que els situa a onze punts del United, segon classificat.
Eterns rivals
Ha tornat el derbi de Manchester que mai arribava. Després de tres temporades en què els dos equips de la ciutat han vist com equips com el Chelsea, el Tottenham i fins i tot el Leicester els impedien competir per les primeres posicions de la Premier, la primera part de la temporada 2017/18 està deixant clar que City i United són els dos principals candidats al títol de la regularitat a Anglaterra. El derbi de Manchester tenia ganes de tornar a ser decisiu.
Duel de banquetes i estils. A l'evident rivalitat entre red devils citizens se li va sumar, l'estiu passat, l'arribada a les banquetes de Guardiola i Mourinho, respectivament. Més al·licients a una rivalitat històrica: dues ideologies de joc i dues personalitats diferents, però una mentalitat guanyadora innegociable. Dues propostes futbolístiques que no negocien la competitivitat.
Si bé el tècnic de Sampedor ha decidit jugar contra el seu etern rival sense Agüero en l'onze inicial, la primera meitat del partit no ha deixat cap més sorpresa. Guió inicial més que previsible. Res millor que la fredor numèrica per explicar el que ha passat sobre la gespa: 78% de possessió a favor del City i una diferència aclaparadora en termes de passades completades (213 a 38).
Jugadors ben escalonats en posicions interiors, arribades per les bandes gràcies a dos laterals molt llargs i una presència ofensiva en l'àrea del rival més que considerable. Al City només li han faltat les ocasions (i, en conseqüència, el gol) durant una primera part en què ha estat molt superior a l'United.
Els errors marquen les diferències
Dos errors defensius, però, han desequilibrat el marcador abans del descans. Un de Lukaku al minut 43 ha permès a Silva trobar-se una pilota dins l'àrea petita, i aquest no ha perdonat. Rashford, per la seva banda, ha empatat en el temps d'afegit en aprofitar un mal control de Delph. Les imprecisions marcaven un partit sense brillantor però amb clar dominador.
L'alegria ha durat poc als seguidors locals. Segon error de Lukaku, segon gol visitant. Otamendi s'ha trobat amb un mal refús de la defensa local i ha batut De Gea amb una rematada acrobàtica, però eficaç, que ha fet justícia només començar la represa. Que els citizens no aconseguissin que el seu bon joc es traduís en gols vistosos era un mal menor que els no preocupava.
Esperonats pels seus aficionats, els red devils han igualat la possessió de la pilota per buscar la reacció. Tenint en compte les circumstàncies, salvar un empat no es podia considerar un mal resultat per als seus interessos. Tot i que les entrades d'Ibrahimovic i Mata no han donat a Mourinho tot el que esperava, Ederson ha hagut de fer d'heroi per completar l'assalt a Old Trafford. El porter brasiler ha hagut de fer una doble intervenció per evitar que dos xuts a boca de canó de Lukaku i Mata entressin a la seva porteria.
Amb els tres punts, el City continua amb pas ferm cap al títol de la Premier. Tot i que els de Guardiola estan guanyant els últims partits a empentes i rodolons, la victòria a Old Trafford els ha situat a onze punts de l'United i catorze del Chelsea, segon i tercer classificats respectivament. Un triomf que val més que tres punts.



diumenge, 10 de desembre del 2017

Guardiola: "Mourinho i jo som bessons, els dos volem guanyar títols"

Premier League


Guardiola: "Mourinho i jo som bessons, els dos volem guanyar títols"

El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Divendres, 8 de desembre de 2017



Guardiola Mourinho EFE

Aquest diumenge el Manchester City pot deixar pràcticament sentenciada la Premier League. El City de Pep Guardiola, líder, visita el camp del Manchester United de José Mourinho, segon. Els dos entrenadors sembla que han deixat enrere les tibantors d'èpoques passades i tenen una relació cordial a Anglaterra.
En la prèvia del derbi de Manchester, Guardiola ha reconegut que hi ha una cosa que l'uneix al tècnic de l'United. "Els dos volem guanyar títols, en això Mourinho i jo som bessons. A Conte també li succeeix el mateix. I a Klopp i a Pochettino", ha dit abans de treure's, de nou, l'etiqueta de superb que molts encara li pengen: "Mai criticaré altres entrenadors per com juguen".
Una victòria del City, que finalment podrà comptar amb David Silva, el deixaria onze punts per sobre del Manchester United en només setze jornades. Tot i això, el tècnic de Santpedor assegura que la Premier no quedaria sentenciada: "És un partit important, però passi el que passi no serà decisiu. És molt diferent a unes semifinals de Champions, per exemple, on has de pensar com ho vas fer en el partit d'anada. El nostre objectiu és anar relaxats a Old Trafford i intentar jugar bé, com sabem nosaltres. Sóc entrenador per aquest tipus de partits, és fascinant".
Guardiola ha aprofitat per recordar que la seva relació amb Mourinho és "correcta", tot i que no han coincidit mai a Manchester, i ha tornat a fer una exposició del seu estil de joc: "M'encanta quan els meus jugadors es passen la pilota ràpid, però a vegades és més difícil que això. Quan veieu els meus patrons com entrenador, en tots els equips, són similars: tenir la pilota i recuperar-lo mentre estem ordenats".

Mourinho posa en dubte que Guardiola pugui entrenar amb el llaç groc

Premier League


Mourinho posa en dubte que Guardiola pugui entrenar amb el llaç groc

El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dissabte, 9 de desembre de 2017

Ppe Guardiola Manchester City Champions Shakhtar   EFE



José Mourinho segueix escalfant el derbi de Manchester d'aquest diumenge (17.30 hores). L'entrenador de l'United ha tornat a assenyalar Pep Guardiola. I aquesta vegada no ha estat per les suposades lesions, segons ell, del City. Mourinho, en la roda de premsa prèvia al partit d'Old Trafford ha posat en dubte que Guardiola pugui seure a la banqueta amb el llaç groc que demana la llibertat dels polítics Oriol Junqueras i Joaquim Forn, i els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
"Conec en Pep des de fa molts anys. Crec que sé què sent sobre el seu país. Si les regles ens permeten fer això, ell és un ciutadà lliure per fer-ho, però no estic segur si les regles permeten algun missatge polític al camp. Aquest és el meu dubte. Crec que a mi no m'ho permetrien", ha dit un Mourinho que es juga mig títol de la Premier League contra el City.
Els futbolistes de Guardiola comencen a fer-se una idea de l'ambient hostil que es trobaran al camp de l'United. I és que els 'red devils' han prohibit l'accés a Amazon, empresa que està elaborant un documental amb les interioritats de la temporada del City, a les zones privades de l'estadi. Una decisió que el club justifica amb l'alta demanda d'acreditacions per part de mitjans internacionals.

dimecres, 6 de desembre del 2017

Mourinho ataca Guardiola abans del derbi de Manchester

Premier League


Mourinho ataca Guardiola abans del derbi de Manchester

El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dimecres, 6 de desembre de 2017


Jose Mourinho Manchester United Old Trafford EFE

La Premier League pot quedar sentenciada aquest cap de setmana. El Manchester City de Pep Guardiola, líder, visita diumenge (17.30 hores) el Manchester United de José Mourinho, segon. El marge entre els dos equips és de vuit punts i una victòria citizen podria tenyir la lliga anglesa de color blau a falta de 22 jornades pel final.
Mourinho és plenament conscient que no es pot permetre el luxe de despenjar-se de la cursa pel títol i ja ha començat a jugar el partit. I ho ha fet a la seva manera. Amb la premsa. El tècnic portuguès va començar a enumerar davant els periodistes la llista de baixes de cara al derbi de Manchester: "Voleu la veritat? Carrick no hi podrà ser, Bailly tampoc, Jones i Fellaini tenen alguna opció, Ibrahimovic hi serà gairebé segur i Matic està lesionat però jugarà".
El discurs de l'entrenador del United, que en un principi podia sonar victimista, es va enverinar amb només una frase. Quan es disposava a abandonar la sala de premsa, Mourinho s'ho va pensar dues vegades. "Estic dient la veritat, cap història sobre Lacazette o Silva, això és la veritat", va dir en referència a les declaracions d'Arsene Wenger, entrenador de l'Arsenal, que va descartar Alexandre Lacazzete i després va ser titular, i a les de Pep Guardiola, en les que dubte sobre si David Silva podrà jugar a Old Trafford.
A Mourinho li interessa que en el partit contra el City succeeixin coses que se surtin del guió. I és que l'equip de Guardiola encadena vint victòries consecutives i afronta l'últim partit de la fase de grups de la Champions sense cap pressió, després de segellar la classificació fa dues jornades. Contra el Xakhtar Donetsk, el tècnic de Santpedor podrà fer totes les rotacions que vulgui i arribar a punt a un partit que pot encarrilar la seva primera Premier League.