diumenge, 28 de desembre del 2014

La novel·la de Josep Guardiola és una innocentada

BON NADAL

28/12/2014
Literatura

La novel·la de Josep Guardiola és una innocentada

Pep Guardiola
Pep Guardiola durant la roda de premsa de la Champions amb el 'CAT' a la samarreta

El portal de literatura 'Illa de Llibres' fa broma explicant que l'exentrenador del Barça faria un salt a la literatura

Xavier Lladó
El Singular
La novel·la de Josep Guardiola és una innocentada. El portal de literatura 'Illa de Llibres' ha fet broma avui aprofitant que és el dia dels sants inocents. La notícia assegurava que el reconegut tècnic publicaria una novel·la abans de Sant Jordi. "L’exentrenador del Barça farà el salt literari amb ‘Fora de joc’ una novel·la ambientada en el món del futbol", reblava en el subtítol.

Explicava que tractaria sobre "les aspiracions d’un jove futbolista d’un petit poble i les dificultats per aconseguir el somni de convertir-se en un dels millors futbolistes del món". 'Edicions del Periscopi' n'era l'editorial d'un llibre que també comptaria amb ingredients de thriller, on es parlava de les parts fosques del futbol.

No donava més detalls de la trama, però informava la novel·la que arribaria a les llibreries a finals del mes de febrer i que podria ser presentada el 22 de març coincidint amb el partit que disputaran el Barça i el Reial Madrid al Camp Nou.

Per donar veracitat a la inocentada, 'Illa de Llibres' destacava l’interès que ha mostrat Josep Guardiola pels temes culturals i literaris.


divendres, 19 de desembre del 2014

Rummenigge reitera que "hará todo lo posible para renovar a Guardiola"

Rummenigge reitera que "hará todo lo posible para renovar a Guardiola"

  • El director general del Bayern de Múnich asegura que "Pep no es una persona que necesite tener un contrato a largo plazo"

Karl-Heinz Rummenigge, junto a Pep Guardiola / FOTO: Martin Rose - GETTY
Mundodeportivo.com  19/12/2014 19:08
Karl-Heinz Rummenigge, director general del Bayern de Múnich, ha reiterado la voluntad del Bayern de Múnich por renovar el contrato de Josep Guardiola como técnico del conjunto bávaro. No obstante, el directivo del cuadro muniqués también ha vuelto a dejar claro que Guardiola ya está contento con sus actuales condiciones contractuales y que no siente la necesidad de tener un contrato a largo plazo.
"Vamos a hacer todo lo posible para mantenerlo aquí", ha expresado el germano en declaraciones a 'Bild', en unas palabras muy parecidas a las que ya pronunció en noviembre, por lo que parece que la renovación del contrato del técnico catalán está en el mismo punto.
"Pep tiene un enorme valor para nosotros. Sin embargo, le queda más de un año y medio de contrato. Guardiola no es una persona que necesita una garantía a largo plazo o necesite mejorar su contrato. Todavía no es el momento adecuado para hablar de su ampliación. Cuando sea el momento veremos qué pasa", añadió el técnico.
Además, el directivo alemán desveló que al acabar el partido en el Olímpico de Roma que el Bayern ganó 1 a 7, "se hizo un banquete para celebrar la victoria y Pep se acercó a mí y me dijo que no estaba contento con los primeros quince minutos del segundo tiempo del equipo. Adoro la manera con la que siempre quiere ir más allá de los límites", ha concluido Rummenigge.

Leer más: http://www.mundodeportivo.com/20141219/futbol/internacional/rummenigge-reitera-que-hara-todo-lo-posible-para-renovar-a-guardiola_54422647036.html#ixzz3MOMnKuYa
Síguenos en: https://twitter.com/@mundodeportivo | http://facebook.com/MundoDeportivo.com

Cinc anys de l'any perfecte del Barça

Cinc anys de l'any perfecte del Barça

Aquest divendres es compleix un lustre del gol de Messi que va donar l'últim dels sis títols del 2009, el Mundial de Clubs


La plantilla del Barça celebra el títol d'Abu Dhabi / FCBARCELONA
Va ser al minut 110, amb el partit agonitzant, en el darrer sospir d'un any perfecte. Amb el pit, amb l'escut, amb el cor, Leo Messi va rematar una pilota centrada des de la banda dreta per segellar la fita més gran de la història d'un club que llavors tenia 110 anys d'història. El Barça va superar l'Estudiantes 2 a 1 a la pròrroga, després que Pedro Rodríguez, un canari que un any abans tenia les maletes fetes per marxar del Camp Nou, empatés el partit al minut 89 i evités la tercera derrota del Barça en un Mundial de Clubs, després de les ensopegades el 1992 contra el Saõ Paulo i el 2006 amb l'Internacional de Porto Alegre. El Barça aconseguia en un mateix any natural, el 2009, els sis títols possibles. Primer va caure la Copa, després la primera de tres lligues consecutives, i després va arribar Roma, escenari de la final de la Champions contra el Manchester United. A l'estiu, Pep Guardiola va sumar-hi la Supercopa d'Espanya i també, de manera agònica, la Supercopa d'Europa. Només faltava el Mundial de Clubs d'Abu Dhabi.
Aquest cop, l'èpica, com havia passat també a Stamford Bridge contra el Chelsea, va portar el Barça al triomf. Després del gol inicial de Boselli, que va superar en el salt Éric Abidal, el Barça va posar setge a la porteria argentina. Ibrahimovic, Henry, Messi i Xavi ho provaven una vegada i una altra, però incapaços sempre de superar la porteria d'Albil. Fins que la pilota va caure de cel i Gerard Piqué, sumat com un davanter més per buscar l'empat a la desesperada, va fer valer la seva imponent figura per guanyar un duel aeri i assistir Pedro. La pilota va caure al canari, que amb un remat amb el cap per sobre del porter argentí va desfermar la bogeria entre els jugadors i el cos tècnic blaugrana. L'equip es va fondre en una pinya en un dels extrems del terreny de joc, tots estirats, titulars i suplents, sobre la figura del golejador.
A la pròrroga, amb l'equip que capitanejava Verón cansat i parapetat a la seva porteria, el Barça va sentenciar. Havia de ser Messi, amb un dels gols més recordats de tota la seva carrera, qui certifiqués l'any per emmarcar, l'any en el qual el Barça va guanyar també 2 a 6 al Santiago Bernabéu. L'argentí va marcar amb el pit. Xavi va obrir la pilota a la dreta per buscar la complicitat de l'infatigable Dani Alves, i el brasiler va situar la pilota al cor de l'àrea, on va aparèixer Messi. El crac de Rosario es va tirar a terra, amb el cos estirat sobrevolant la gespa, a escassos dos metres del porter rival, i va marcar el 2 a 1 que va coronar el Barça de Pep Guardiola com l'únic equip que ha aconseguit sis títols en un any natural.

dilluns, 15 de desembre del 2014

Barça-City, als vuitens de final de la Champions. El Madrid jugarà contra el Schalke 04 i el Bayern de Guardiola amb el Xakhtar Donetsk

LLIGA DE CAMPIONS

Barça-City, als vuitens de final de la Champions

El Madrid jugarà contra el Schalke 04 i el Bayern de Guardiola amb el Xakhtar Donetsk





El Barça jugarà els vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Manchester City. El sorteig celebrat a Nyon (Suïssa) ha emparellat els blaugranes amb el mateix equip que la temporada passada, el rival més temible dels que podia tocar. El partit d'anada es disputarà a l'Etihad Stadium i el de tornada, ja al març, al Camp Nou. Karl-Heinz Riedle, exjugador del Borussia Dortmund i ambaixador de la final de Berlín, ha estat l'encarregat de treure les boles que han emparellat els setze millors equips del continent. 
Més afortunat ha estat el Reial Madrid, que també ha repetit rival. El Schalke 04 alemany serà el rival dels jugadors de Carlo Ancelotti als vuitens de final de la Lliga de Campions. Pep Guardiola també es trobarà amb un vell conegut de la seva etapa al Barça: el Bayern Munic tindrà com a rival el Xakhtar Donetsk.
La resta de partits són els següents: El Chelsea de José Mourinho jugarà contra el PSG de Laurent Blanc., l'Atlètic de Madrid jugarà contra el Bayer Leverkusen, la Juventus s'enfrontarà al Borussia Dortmund, el Basilea jugarà amb el Porto i l'Arsenal, amb el Mònaco.
El partit d'anada del Barça es jugarà el 24 de febrer i la tornada al Camp Nou el 18 de març, tres o quatre dies abans de la visita del Reial Madrid a Barcelona.
.......................................

LLIGA DE CAMPIONS

El Manchester City, un club ambiciós ple de cares conegudes

El club anglès ha patit moltes lesions però mica en mica intenta fer-se fort a Europa


 
Txiki Begiristain s'ho mirava amb cara seriosa. El Manchester City serà el rival del Barça de nou, com fa un any, als vuitens de final. Llavors, l'equip del Tata Martino va guanyar els dos partits.
El Manchester City jugarà de nou contra el Barça. Abans, els dos clubs han jugat els vuitens de l'any passat i uns amistosos, com un Gamper, el partit dels 75 anys del Barça o el partit inaugural del nou estadi del City, l'estiu del 2003. Amb els diners d'un inversor d'Abu Dhabi que va comprar el club ara fa quatre temporades, el City s'ha convertit en el nou gegant de la Premier i fa competència directa al seu etern rival, el Manchester United, i el Chelsea. Després de 40 anys sense títols, amb l'equip arribant a jugar a Tercera, el City ha guanyat dues lligues, la Copa i la supercopa anglesa en tot just tres anys.
Aquest any però, l'equip no acaba de rutllar malgrat ocupar la segona posició per darrera del Chelsea de Mourinho, en part per les lesions dels seus homes d'atac. David Silva i Touré Yaya -baixa pel partit d'anada- s'han perdut les darreres jornades, però ja han tornat. En canvi, són baixa Agüero, Jovetic i Dzeko. Ara, els tres haurien d'estar recuperats el proper febrer. En el darrer partit per exemple, va jugar de titular el davanter espanyol José Ángel Pozo, de 19 anys. Un jugador format al Madrid. Lampard està jugant amb el City aquests dies, en espera de saltar a l'equip propietat del Manchester City de la lliga americana. Però seria suplent, en funció de les baixes. Pellegrini pot modificar els seus sistemes tàctics, utilitzant tant un 4-2-3-1 com un sistema molt sud-americà, un 4-2-2-2 amb molts moviments interiors.
El City ha patit molt a la fase de grups. Va guanyar els dos partits classificant-se per davant la Roma, derrotada en el partit clau per 0-2. A casa però, només ha guanyat un partit, 3-2 contra un Bayern ja eliminat. Ferran Soriano mana als despatxos administrant els diners que arriben d'Abu Dhabi -serà també un duel entre els diners de Qatar i els d'aquest emirat-, apostant pel xilè Pellegrini, qui va arribar en lloc de Roberto Mancini, l'antic tècnic dels citizens. El City acaba d'inaugurar una ciutat esportiva que fa patxoca i inverteix en equips satèl·lit a la lliga australiana i americana.
El City destaca pel seu talent ofensiu. Agüero, lesionat durant les pròximes quatre setmanes, porta 19 gols i és la gran estrella ajudat per Dzeko, Silva i Nasri. O la contundència de Touré Yaya. En defensa, Zabaleta, exjugador de l'Espanyol, es fa estimar per la banda, ajudant el belga Kompany i una porteria on Hart mica en mica creix per davant de Caballero, fitxat del Màlaga. Més fluix en defensa, aquest any el City ha fitxat Sagna i Mangala per millorar. I els migcampistes Fernando i Zuculini.
Gràcies als diners del xeic Mansour bin Zayed al-Nahyan, el City ha passat de ser un històric amb greus problemes per mantenir-se a Primera, a aspirar a guanyar-ho tot. I ho fa amb Ferran Soriano, l'home que va intentar ser president del Barça, als despatxos. El City és ambiciós: vol ser global, potencia el futbol base, projecta ampliar el seu estadi i confia en poder, ara si, plantar cara al Barça. L'any passat, no va poder.
Manchester City
Entrenador: Manuel Pellegrini (3a temporada)
Figura: Sergio Agüero
Resultat Champions any passat: Eliminat als vuitens de final pel Barça
Palmarès: 4 lligues angleses, 5 copes angleses, 3 copes de la lliga, 4 Community Shield i 1 Recopa
Precedents amb el Barça: 2 partits, 2 triomfs del Barça (partits oficials)

........................................

diumenge, 14 de desembre del 2014

Barça segrestat,per Jordi Creus

OPINIÓ
Diumenge  14.12.2014  06:00
Autor/s: Jordi Creus

Barça segrestat

Article de Jordi Creus publicat originàriament al Punt Avui

Vilaweb
L'hivern del 1939 el franquisme va derrotar la Catalunya republicana. Sobretot, amb l'ocupació de Barcelona, es va posar en marxa un pla de depuracions que va afectar tots els pilars de la societat de l'època. Bona part de les persones més significatives havien fugit a mesura que els rebels avançaven, però els que es van quedar es van veure ràpidament apartats dels seus càrrecs i substituïts per personatges de provada fidelitat al nou règim.
Aquest és el cas de la Universitat de Barcelona, de La Caixa, de l'Església catalana o de diaris com ara La Vanguardia. Naturalment, el Barça, com a principal entitat esportiva de casa nostra, també es va veure afectat per aquesta persecució que tenia l'objectiu d'esborrar tot signe de catalanitat del club. La junta directiva va ser rellevada per una gestora formada per individus addictes a la dictadura, la majoria de jugadors van ser inhabilitats i un bon nombre d'empleats del club van quedar suspesos de sou i feina. El castellà va ser, a partir de llavors, la llengua oficial de l'entitat i, entre d'altres, les quatre barres vermelles de l'escut van quedar reduïdes a dos. Fins i tot, coincidint amb l'acte de reobertura del camp de les Corts, el 29 de juny del 1939, es van dur a terme un seguit de benediccions catòliques que tenien la intenció d'esdevenir un exorcisme per salvar un club 'inducido por espíritus malignos empeñados en empañar con una política turbia y separatista las glorias alcanzadas en el terreno de juego por tan histórica entidad'.
Tot aquest període és protagonista del magnífic treball de Jordi Finestres i Xavier Garcia Luque 'El Barça segrestat' (Ara Llibres), una obra imprescindible no només per descobrir l'etapa més fosca del FC Barcelona, sinó per conèixer amb noms i cognoms quins van ser els peons que Franco va utilitzar per intentar anorrear la catalanitat d'un club com el Barça. Bona lectura!

El Bayern del Pep lider amb el segon a deu punts

Bild auf Twitter anzeigen
Wegen : Riesiger Andrang am Zaun! schreibt viele, viele Autogramme.

Guardiola, ambaixador de les comarques gironines a Alemanya

Guardiola, ambaixador de les comarques gironines a Alemanya

El tècnic del Bayern divulgarà el territori com a destí turístic

| ND 14/12/2014 a les 09:45h
 
L'exentrenador de Barça i actual tècnic del Bayern de Munic, Pep Guardiola, farà d'ambaixador de la destinació de Girona. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha organitzat per al 9 de febrer una acció a Munic per donar a conèixer la destinació i l'oferta específica de turisme de natura i de negocis. Segons explica el director del patronat, Ramon Ramos, Guardiola es va avenir de seguida a col·laborar. "Vam creure que era oportú convidar-lo perquè és un referent molt potent de Catalunya a Alemanya, un mercat prioritari per a nosaltres", ha declarat. Guardiola estarà acompanyat per una de les primeres espases de la cuina mundial, el xef Joan Roca, que farà el sopar per a més de 200 convidats.

El mercat alemany ha estat tradicionalment un dels punts forts d'atracció de turistes per a les comarques gironines, sobretot a la Costa Brava. Amb la crisi, però, el nombre de turistes germànics que visiten la destinació havia reculat. Segons dades del Patronat de Turisme, aquesta situació s'ha redreçat en els darrers anys. Per exemple, el 2013 va créixer un 22% el nombre de turistes alemanys que van visitar Girona i el 2014 es tancarà, aproximadament, amb un augment entorn al 15%.

Això fa que des del patronat s'hagin marcat el mercat alemany com a prioritari per al 2015, juntament amb el mercat francès. Segons destaca el director del patronat, malgrat l'augment de visitants, encara hi ha molts alemanys que no coneixen la destinació. "Tot i que portem dos anys de recuperació, sabem que aproximadament el 50% dels alemanys no coneixen Girona", ha reconegut. Per això, han organitzat per al proper 9 de febrer una acció "molt potent" -en paraules de Ramos- per donar a conèixer Girona i els seus atractius.

"No ha calgut cap negociació, ha estat tot molt fàcil"

Per a fer-ho, el patronat ha pensat en Pep Guardiola per ser una persona que, en poc temps a Alemanya, s'ha guanyat la confiança i l'estima dels germànics. "No ha calgut cap negociació, ha estat tot molt fàcil perquè és una persona sempre disposada a treballar pel país i per la seva gent", ha defensat Ramos. L'exentrenador del Barça ja ha donat altres mostres de compromís amb Catalunya, com el fet de defensar el procés sobiranista (va votar el passat 9 de novembre a Barcelona).

Guardiola no només assistirà a la presentació genèrica que des del patronat faran de la destinació davant de premsa especialitzada i operadors turístics, sinó que també farà una roda de premsa al final de la jornada, que es farà a l'hotel Kampinsi de Munich.

El cuiner Joan Roca, també és ambaixador

Guardiola no serà l'única cara coneguda de la jornada, ja que el patronat viatja a Alemanya acompanyat d'una de les primeres espases de la cuina mundial, el xef del Celler de Can Roca, Joan Roca. El cuiner ja ha fet d'altres accions turístiques per contribuir a difondre els atractius de la zona, especialment a Londres coincidint amb l'entrega dels premis Restaurant Magazine als 50 millors establiments del món. En aquesta passada edició, el restaurant gironí va baixar de la primera a la segona posició.

El xef del Celler també serà present a la roda de premsa -juntament amb l'extècnic blaugrana- i, a més, serà l'encarregat de cuinar per als més de 200 convidats.

Prop de 50 empresaris gironins

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha pensat aquesta acció per fer-la de la mà dels empresaris turístics gironins. Per això, a Alemanya viatjaran prop d'una cinquantena d'empresaris que volen donar a conèixer els seus productes i establiments directament als operadors i 'partners' alemanys. Per això, a banda de la presentació genèrica de la destinació, s'han organitzat sessions de treball segmentades per presentar els productes de turisme de natura i turisme de negocis. "Creiem que és clau que a totes les sortides hi anem de la mà dels empresaris", ha valorat Ramos.

Durant l'acte de Munic també s'aprofitarà per fer una presentació dels productes 'Girona Excel·lent', un projecte impulsat per la Diputació de Girona per escollir aquells productes que destaquen per la seva qualitat en àmbits com l'oli, el vi, les anxoves, les galetes, els fesols o la poma.

Després de l'acció a Munic, el patronat ha organitzat per al dia 10 una presentació de la destinació per a premsa especialitzada al restaurant que el xef Paco Pérez (Miramar de Llançà, dos estrelles Michelin) té a Berlín.

L'endemà, el dia 11, es conclourà l'acció a Hamburg on es faran, novament de la mà dels empresaris gironins, les presentacions segmentades dels productes de natura i turisme de negocis als operadors alemanys.

dijous, 11 de desembre del 2014

El Bayern Munic tanca la fase de grups amb un triomf contra el CSKA (3-0)

Lliga de Campions

El Bayern Munic tanca la fase de grups amb un triomf contra el CSKA (3-0)

El Roma ha perdut contra el Manchester City (0-2) i ha quedat eliminat


Un Bayern Munic de mínims ha tancat aquest dimecres la fase de grups de la Lliga de Campions amb un triomf a casa contra el CSKA (3-0). L'equip que entrena Pep Guardiola, que ha sumat 15 punts, accedeix a la següent ronda com a primer classificat del grup E. Thomas Müller ha marcat el primer gol local de penal al minut 18. El conjunt alemany ha fet una bona segona meitat. Rode i Mario Götze han arrodonit el resultat als minut 84 i 90.
El Roma ha perdut contra el Manchester City (0-2) i ha quedat eliminat. L'equip que entrena Manuel Pellegrini accedeix als vuitens de final com a segon de grup.
L'Athletic Club, per la seva banda, s'ha acomiadat de la Champions amb un triomf a San Mamés contra el BATE Borisov (2-0). L'equip basc disputarà a partir d'ara la UEFA Europa League

dilluns, 8 de desembre del 2014

Sammer: „Guardiola heiß wie Frittenfett!“

Pep Guardiola ganz wild! Sportvorstand Matthias Sammer erklärt den wilden Bayern-Trainer 

Sammer: „Guardiola heiß wie Frittenfett!“

Vergrößern Wilder Pep Guardiola
Pep Guardiola (l.) und Bayern-Sportvorstand Matthias Sammer befinden sich auf einer Wellenlänge
Foto: Witters
BILD
Was haben Bayern-Trainer Pep Guardiola (43) und seine Stars gemeinsam? Wenn sie in Fahrt kommen, sind sie nicht mehr aufzuhalten ...​
Beim 1:0-Sieg gegen Leverkusen lief der Trainer so heiß, dass er bei 2 Grad sogar seinen Mantel auszog und in der 2. Halbzeit im Anzug an der Linie wirbelte.​ Sport-Vorstand Matthias Sammer: „Pep war heiß wie Frittenfett.“​
Das bekam sogar der vierte Offizielle Mike Pickel zu spüren. Als Arjen Robben wegen seiner blutenden Nase am Spielfeldrand behandelt werden musste, motzte Guardiola zunächst mit Team-Doc Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt und Physiotherapeut Fredi Binder. Es ging ihm einfach nicht schnell genug.​
Vergrößern Wilder Pep Guardiola
Pep auf 180! Die Behandlung von Robben geht ihm nicht schnell genug
Foto: Dennis Brosda
Guardiola: „Ich habe Fredi und dem Arzt gesagt: Druck, Druck, Druck! Weil wir nicht lange mit zehn Mann sein wollten. Denn das ist gegen Leverkusen keine gute Idee.“​
Als Pickel ihn beruhigen wollte, zog der Spanier den 4. Schiri an sich und küsste ihn spontan auf die Wange.​
BUNDESLIGA bei BILD: FC Bayern gegen Bayer Leverkusen im Video

Bayern – Leverkusen 1:0 Bayern feiern Riese Ribéry

Quelle: BILD
Sammer: „Wenn er sonst schon immer engagiert ist, war das noch mal eine Stufe drauf. Ich musste fast schmunzeln, habe mich an mein eigenes Trainerdasein erinnert. Alles den Emotionen geschuldet, aber überhaupt keine Problematik. Pep wollte alles tun, um zu gewinnen, er hatte alles akribisch vorbereitet.“​
Trotzdem lief es nicht in der ersten Halbzeit, in der Guardiola Lewandowski und Müller als extreme Außenstürmer aufbot und Robben sowie Ribéry erneut durch die Mitte kommen ließ.​
Vergrößern Josep Guardiola mit Roger Schmidt
Pep traf sich mit Kollege Roger Schmidt in seinem Trainer-Büro
Foto: Getty Images
Wohl auch ein Grund, warum sich Gentleman Guardiola in Señor Starkstrom verwandelte.​
Bayern hatte in den ersten 45 Minuten keine Torchance! Erst die Umstellung zur Pause (Götze raus, Rode rein, Ribéry nach links, Lewandowski in die Mitte) brachte den Rekordmeister in die Sieges-Spur.​
Nach Abpfiff war Guardiola wieder voll auf Kuschel-Kurs: Er lud Kollege Roger Schmidt in sein Trainer-Büro ein. Der Leverkusener Coach: „Wir haben uns über Fußball ausgetauscht. Es war sehr angenehm. Mit Pep könnte man stundenlang über Fußball sprechen.“​
Wenn er nicht gerade heiß wie Frittenfett ist ...​