dimecres, 29 d’octubre del 2014

Mandzukic s'uneix a 'Ibra' en la seva croada contra Guardiola

"NO EM VA DEIXAR convertir-me en EL MÀXIM GOLEJADOR DE LA BUNDESLIGA"

Mandzukic s'uneix a 'Ibra' en la seva croada contra Guardiola

El davanter croat de l'Atlètic de Madrid va assegurar en una entrevista a 'Sportske Novosti' que Guardiola el va decebre i no va tractar "amb respecte"

Mandzukic, un altre ex pupil de Pep que "raja 'del de Santpdeor
Mandzukic, un altre ex pupil de Pep que "raja 'del de Santpdeor EFE
SPORT.es
2014.10.28 | 20:40 H.
Mario Mandzukic es va unir a Zlatan Ibrahimovic i va atiar durament Pep Guardiola, que va ser el seu entrenador al Bayern de Munic. En una entrevista al diari 'Sportske Novosti', el davanter croat de l'Atlètic de Madrid va assegurar que el tècnic català no el va tractar com es mereixia. "Em va decebre, no em va tractar amb respecte. No em va deixar convertir en el màxim golejador de la Bundesliga", ha declarat.
"Per a mi, tot va ser el doble de bo quan estava Jupp Heynckes", ha afegit.
"Si em aniria amb ell a prendre una tassa de cafè? Això no passarà. En la meva vida professional no em té per què agradar tothom però si sento una energia negativa amb algú tracte d'evitar a aquesta persona", va assenyalar Mandzukic.
"No mereixo ser tractat com ho vaig ser després de donar-ho tot pel Bayern durant dues temporades. Vaig sentir que per a mi canviaven les coses quan va arribar Guardiola. Em vaig esforçar per adaptar-me, però es necessiten dues parts perquè al final alguna cosa tingui èxit. Em vaig compte que al Bayern no hi havia futur per a mi, així que em vaig resignar a abandonar el club ", ha conclòs l'ariet.

Yuste: "Guardiola ha cridat a Laporta per felicitar-lo"

FC BARCELONA

Yuste: "Guardiola ha cridat a Laporta per felicitar-lo"

L'exdirectiu del FC Barcelona ha revelat que Pep Guardiola ha felicitat personalment a Joan Laporta després de conèixer la decisió del jutge

yuste-parets
SPORT.es
2014.10.28 | 20:50 H.
La sentència sobre l'acció de responsabilitat contra la junta directiva de Joan Laporta ha fet que Pep Guardiola es posés en contacte amb l'expresident blaugrana per felicitar-lo per la decisió del jutge.
Així ho ha confirmat Rafa Yuste a Catalunya Ràdio. L'exdirectiu del FC Barcelona va revelar la crida de Pep a l'expresident. "Guardiola ha cridat a Laporta per felicitar-lo", va reconèixer.
El periodista Isaac Lluch ja va confirmar durant el matí d'aquest dimarts la buena acceptació de la notícia per part de Pep Guardiola que ha dit estar "molt molt content".

dimarts, 28 d’octubre del 2014

Laporta guanya el judici del Barça

EL QUE HI PERD ÉS EL BARÇA
28/10/2014
Barça

Laporta guanya el judici del Barça

Joan Laporta
Joan Laporta, expresident del Barça

El jutge Borrego desestima la demanda de Rosell i Bartomeu contra l'anterior junta del club blaugrana

Bernat Vilaró
El Singular
L'expresident del Barça Joan Laporta i els 16 altres exdirectius del club blaugrana han guanyat el judici per l'acció de responsabilitat que va presentar el 2010 l'actual junta directiva, encapçalada aleshores per Sandro Rosell, i ara per Josep Maria Bartomeu, actual president.

El jutge José Manuel Martínez Borrego ha fet arribar avui al matí la sentència als demandats. Va ser a finals d'octubre del 2010 (ara fa justament quatre anys) quan l'assemblea del Barça va decidir emprendre accions legals contra la junta anterior, liderada per Laporta, i reclamar-li 47,6 milions d'euros.

La petició, feta per la junta de Rosell, es va acceptar amb un resultat molt ajustat de 468 vots a favor, 439 en contra i 113 en blanc. Ara la junta de Bartomeu té 20 dies hàbis per recórrer la sentència, en cas que ho decideixi fer.

Alfons Godall II*II @alfons_godall
Sembla ser que hem guanyat i desestimen la demanda! En parlem quan sàpiga més...


dilluns, 27 d’octubre del 2014

Bayern-Trainer Pep Guardiola: Tatsch-Attacke auf Schiedsrichterin Bibiana SteinhausWird Pep jetzt gesperrt?

Bayern-Trainer Pep Guardiola: Tatsch-Attacke auf Schiedsrichterin Bibiana SteinhausWird Pep jetzt gesperrt?

Vergrößern Josep Pep Guardiola legt seine Hand um Bibiana Steinhaus, die sie daraufhin entfernt
Josep Pep Guardiola legt seine Hand um Bibiana Steinhaus, die sie daraufhin entfernt
Foto: Moritz Müller
Was war denn da los?
Bayern-Trainer Pep Guardiola (43) ging in der Nachspielzeit gegen Gladbach (0:0) auf Bibiana Steinhaus (35/Hannover) los, brüllte die vierte Schiedsrichterin an, klatschte hämisch. Der Bayern-Coach wollte eine längere Nachspielzeit, weil der Gladbacher Xhaka verletzt am Boden lag.
Luftduell: Korb (l.) gegen Bernat

Gladbach - Bayern 0:0 Neuer-Paraden schocken Gladbach

Quelle: BILD
Offenbar merkte Guardiola, dass er sich im Ton vergriffen hatte, kam noch mal zurück und legte der Polizeikommissarin den Arm auf die Schulter. Doch Steinhaus reagierte verärgert, stieß Guardiolas Arm weg – Bibi wehrt Peps Tatsch-Attacke ab!

VOTING

Wie sehen Sie die Pep-Geste?

  • Es ist eine Entschuldigung.
  • Das ist einfach Macho-Gehabe.
Wird Pep jetzt für diese Attacke gesperrt?
►Grundsätzlich ist es nicht erlaubt, einen Schiedsrichter anzufassen. Trotzdem gab es nach BILD-Informationen keine Meldung im Spielbericht. Heißt: Guardiola wird nicht bestraft.
Guardiola bei „Sky“: „Xhaka lag am Boden, da muss Zusatzzeit gegeben werden. Aber sie sagte: Nein, das machen wir nicht.“
Vergrößern Trainer Guardiola schimpft Richtung Bibiana Steinhaus
Pep Guardiola beklagt sich lauthals bei der vierten Schiedsrichterin Bibiane Steinhaus
Foto: Moritz Müller
Die Aktion des Bayern-Trainers stieß nicht überall auf Wohlwollen.
Der frühere Bundesliga-Trainer Ewald Lienen bei „Sky90“: „Das war ein bisschen respektlos der Bibi gegenüber. Es sah fast so aus, als wolle er sich mit ihr verabreden. Sie hat klasse reagiert, so wie sie ihn abgeschüttelt hat.“
Lucien Favre und Pep Guardiola äußern sich nach dem Spitzenspiel zwischen Gladbach und Bayern sehr positiv über die Leistung von Torwart Manuel Neuer!

Gladbach - Bayern 0:0 Keeper Manuel Neuer bekommt Sonderlob

Guardiola, al punt de mira d'alguns mitjans alemanys

FUTBOL

Guardiola, al punt de mira d'alguns mitjans alemanys

L'exentrenador del Barça protagonitza una polèmica acció amb la quarta àrbitre

Alguns mitjans alemanys han carregat contra Pep Guardiola després de la polèmica acció que va protagonitzar amb la quarta àrbitre del partit entre el Borussia Mönchengladbach i el Bayern Munic (0-0). L'exentrenador del Barça va recriminar que no s'hagués afegit temps addicional, tot i que un jugador de l'equip contrari havia estat al terra perdent temps. 
Segons el diari alemany ' Bild', en l'acció, Guardiola posa un braç sobre la quarta àrbitre, Bibiana Steinhaus, i li dóna la mà irònicament, mostrant el desacord per la seva decisió. El rotatiu ha criticat l'acció del tècnic del Bayern Munic, preguntant-se en un article d'aquest dilluns si mereixia o no una sanció, tot i que segons el mateix diari alemany, Guardiola no serà sancionat. També carrega contra Guardiola el diari 'Focus', que assegura que altres tècnics han estat sancionats per situacions similars a les que va protagonitzar l'entrenador català.
L'àrbitre principal no ho va reflectir en l'acta del partit i, per tant, Guardiola no hauria de rebre una sanció pel que va passar amb l'assistent.

dimecres, 22 d’octubre del 2014

Pep Guardiola fa la Gigaenquesta des de Munic

20/10/2014
Consulta

Pep Guardiola fa la Gigaenquesta des de Munic

Pep Guardiola_2
L'ex-entrenador del FC Barcelona Pep Guardiola

L'ANC publica una imatge amb tècnic del Bayern emplenant el formulari

Xavier Lladó
El Singular
L'ex-tècnic blaugrana i entrenador del Bayern de Munic, Pep Guardiola, ha emplenat avui la Gigaenquesta des de la ciutat bavaresa. N'ha informat l'Assemblea Nacional Cataluna a través del Twitter. La Gigaenquesta és una campanya porta a porta que han iniciat l'ANC i Òmnium Cultural per recollir l'opinió dels ciutadans de com volen que sigui el nou país. Aquesta iniciativa ha mobilitzat milers de voluntaris arreu del territori.

Guardiola que promociona i dóna suport, sempre que pot, a les accions de l'ANC i Òmnium en el marc del procés sobiranista ha declarat recentment que viatjarà a Barcelona per votar el 'nou 9-N', sempre les responsabilitats professionals li ho permetin. Fa pocs dies va publicar, juntament amb altres personalitats catalanes, un manifest al diari britànic The Independent de suport al dret a decidir.


View image on Twitter
ATENCIÓ! Pep Guardiola acaba d'omplir la des de Munic!

dissabte, 18 d’octubre del 2014

Guardiola admet que el tractament de Thiago va poder ser "un gran error"

Per superar la ruptura de lligaments

Guardiola admet que el tractament de Thiago va poder ser "un gran error"

El tècnic del Bayern Josep Guardiola va mostrar la seva preocupació per l'evolució física de Thiago Alcántara

Josep Guardiola està preocupat per l'evolució de la lesió de Thiago
Josep Guardiola està preocupat per l'evolució de la lesió de Thiago AFP
DPA
2014.10.17 | 16:01 H.
SPORT 
L'entrenador del Bayern Munic, Josep Guardiola, va admetre aquest divendres per primera vegada errors en la rehabilitació de l'internacional espanyol Thiago Alcántara, que seguirà de baixa durant mesos en recaure d'una lesió al genoll.
Guardiola va enviar a Thiago a Espanya a la primavera (boreal) per accelerar la recuperació del trencament de lligaments que va patir al març, en contra del consell dels metges del Bayern. "Potser va ser un gran error", ha reconegut avui el tècnic català.
El migcampista de 23 anys havia tornat a entrenar i esperava ser convocat per primera vegada des de la lesió, que també el va deixar fora del Mundial del Brasil. Però dimecres va tornar a lesionar el lligament, que no estava del tot guarit, i haurà de ser operat una altra vegada.
No obstant això, Guardiola ha assegurat que durant els últims mesos es va mantenir en estret contacte amb el cos mèdic del Bayern i amb el doctor cap de l'equip, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, "per seguir el camí correcte".
"Ningú sap la raó exacta per la qual Thiago o (Holger) Badstuber van tornar a lesionar-se", va dir vinculant el cas de l'espanyol amb el del defensor alemany, també baixa després de recaure d'una altra lesió a mitjans de setembre.

dijous, 16 d’octubre del 2014

Messi,el monstre insaciable que Guardiola va modelar

Messi,el monstre insaciable que Guardiola va modelar

Avui es compleixen 10 anys del debut oficial de Leo Messi amb el Barça, a Montjuïc i contra l’Espanyol

L'escollit va ser Deco, llavors una de les figures amb més ascendència sobre els insegurs passos del jove Leo Messi. Amb 17 anys, i gairebé un any després de jugar els primers minuts amb el primer equip contra el Porto, el menut i tímid argentí que impressionava els tècnics del planter va debutar en partit oficial amb el Barça. Montjuïc va ser l'escenari escollit per Frank Rijkaard. El davanter de Rosario va substituir el portuguès i va jugar els darrers 8 minuts del derbi contra l'Espanyol. Era l'inici de la dècada més gloriosa del Barça en tota la seva història.
Registres inigualables
L'imaginari col·lectiu que s'ha anat creant durant aquests deu anys sobre la figura de Leo Messi és inesgotable. Retalls genuïns, gols impossibles, eslàloms imparables, xuts inversemblants... però, a la vegada, gestos que s'han tornat eterns i han marcat per sempre moltes de les persones que l'han acompanyat durant aquests anys. Cadascú té el seu moment, íntim o públic, al costat del millor jugador del món. Alguns els guarden recelosos, altres els recorden orgullosos.
"L'abraçada que ens vam fer al vestidor del Bernabéu després de guanyar l'any passat", recorda l'Àlex García, que, com Tito Vilanova, va entrenar Messi de petit, a les categories inferiors del Barça, i després es van retrobar al primer equip, amb García com a membre de l''staff'. L'entrenador del femení blaugrana, Xavi Llorens, va ser el primer que va tenir a les seves ordres el menut jugador de Rosario, acabat d'aterrar del seu país. Llorens aparca els gols, s'allunya de les exhibicions a la gespa. Fa tot just un any, a l'antiga fàbrica Damm, va viure el moment més màgic amb Messi. "La seva cara quan va es trobar amb el seus companys de l'infantil B, el seu primer equip, quan va rebre la Bota d'Or", recorda, i descriu la imatge que va viure amb el retrobament d'uns jugadors que es tornaven a veure 15 anys més tard: "Es va quedar al·lucinat, se'n recordava, d'ells, del seu inici".
El pare del crac argentí té clar que el seu fill ha hagut de lluitar per arribar a ser el que és ara: "Em quedo amb la força que ha tingut per arribar aquí superant crítiques", comenta Jorge Messi. "El Leo ha aconseguit el més valuós per a un esportista d'elit, ser el mateix de fa 10 anys", explica el seu germà Rodrigo, que entre totes les imatges que s'han anat acumulant durant aquesta darrera dècada en guarda una amb especial devoció: els tres gols contra el Madrid al Camp Nou quan Messi tenia només 19 anys; un 'hat trick' que va permetre empatar a tres contra els blancs, el març del 2007.
Era el preludi del que vindria. Amb Pep Guardiola –que parla de Messi com el "monstre" quan s'hi refereix per la seva capacitat de sorprendre–, l'argentí va assolir el seu millor nivell. La nit del 2 a 6 al Santiago Bernabéu va ser un dels moments més màgics per al tècnic de Santpedor, que va trobar per a Messi el seu nou hàbitat natural, la posició de fals nou que el portaria a guanyar dos Champions més, completar la consecució de 6 lligues, alçar 4 Pilotes d'Or... o marcar amb el pit el gol de la victòria contra l'Estudiantes a la final del Mundial de Clubs, al minut 110 de la pròrroga, quan el partit ja agonitzava.
Messi ha arribat a marcar 91 gols en un any natural; en porta 249 a la Lliga, a només dos de Telmo Zarra; en total, 361 amb la samarreta del Barça des del primer que va marcar contra l'Albacete al Camp Nou, el 2005, amb una vaselina precisa. Per a l'actual president del club, Josep Maria Bartomeu, el gol de cap de Roma és el moment més destacat de Messi al Barça. El màxim dirigent del club blaugrana també recorda amb un somriure l' anunci de Nike, en què diverses promeses del planter blaugrana, entre elles, Leo Messi, s'exhibien i deien: "Recorda el meu nom".
Però Messi, a més d'un crac dins del camp, també ho és fora. La seva faceta solidària, sobretot amb els més petits, també el fa diferent. És amb aquesta imatge amb què es queda Emili Ricart, exfisioterapeuta del Barça: "La millor imatge per a mi és la il·lusió dels nens malalts quan veuen el seu ídol", apunta recordant una imatge que s'ha repetit en infinitat d'ocasions. Per Iniesta, el millor de Messi apareix fins i tot abans dels partits: "És un plaer entrenar amb ell cada dia".
Llàgrimes i adéus
No tot han estat somriures. Com tot futbolista d'elit, Messi ha viscut també la part fosca de l'esport. Encara sota el paraigua dels somriures de Ronaldinho, l'argentí va viure amb amargor la lesió contra el Chelsea al Camp Nou, l'any 2006, una lesió que el va apartar de la final de la Champions de París, un trofeu que Messi no sent tant seu com la resta dels més de 20 que ha aconseguit. L'abraçada amb Frank Rijkaard a la banda de l'estadi, el sentiment entre tècnic i jugador va simbolitzar el dolor d'aquella nit.
La lesió a París el 2013, que va ser l'inici d'un seguit de recaigudes que el van perseguir durant pràcticament un any, va tornar a fer reviure l'amargor del 2006. No estava bé al camp, tampoc allunyat de la gespa. Se sentia perseguit per Hisenda, i va viure les primeres tensions amb l'afició arran d'un incident amb el seu pare i un altre amb el seu germà i un grup de seguidors. No es divertia i va arribar a confessar a les seves persones de confiança que abans de ser xiulat, marxaria del Camp Nou: "No vull ser un nou Ronaldinho". Fins al punt que Messi va dir prou. El dissabte 19 d'abril, uns dies abans de la mort de Tito Vilanova, l'argentí i el que havia estat el seu tècnic es van trobar, a petició de Josep Maria Bartomeu. La conversa va durar més de dues hores, gairebé fins a les 11 de la nit del dia abans d'un Barça-Athletic. Messi va reconèixer que tenia decidit marxar, que no estava a gust amb l'equip. En la conversa va aparèixer l'exemple de Ronaldinho i el temor de ser xiulat al Camp Nou. Tito li va deixar clar que s'equivocava i el va intentar convèncer perquè canviés d'idea. Ho va aconseguir. Per Leo Messi, Tito Vilanova va ser una figura molt important, de fet, Aureli Altimira, un dels integrants de l''staff' tècnic, recorda "la seva sincera preocupació quan preguntava per l'estat de salut del Tito".
El seu germà Rodrigo lamenta, precisament, el front obert amb Hisenda, el "pitjor" d'aquests 10 anys a Barcelona com a professional. "L'han condemnat a nivell mundial sense que ell fos conscient del que passava", explica. Messi està imputat per un presumpte frau a Hisenda, i ell, asseguren els que l'envolten, no era conscient dels entramats societaris que ara està investigant la justícia. Ha estat el pitjor capítol d'una dècada prodigiosa que va començar molt amunt, a la muntanya màgica de Montjuïc.

divendres, 10 d’octubre del 2014

Guardiola, Savall, Sala i Martín, Massagué, Carreras i Antràs signen un article a favor de la llibertat de Catalunya

Divendres  10.10.2014  17:49

Guardiola, Savall, Sala i Martín, Massagué, Carreras i Antràs signen un article a favor de la llibertat de Catalunya

L'han publicat al diari britànic The Independent

VIlaweb
Algunes de les figures catalanes de més projecció internacional han signat un article conjunt en anglès titulat 'Doneu als catalans la seva llibertat', que ha estat publicat al diari britànic The Independent. L'entrenador Pep Guardiola, el cantant Josep Carreras, els economistes Xavier Sala i Martín i Pol Antràs, el metge Joan Massagué i el músic Jordi Savall són els signants de l'article que demana el reconeixement del dret de decidir de Catalunya. L'article explica les raons històriques per les quals Catalunya forma part de l'estat espanyol i exposa la situació actual.
L'article compara la situació catalana amb Escòcia: 'A diferència d'Escòcia, que voluntàriament es va unir al Regne Unit i se li va permetre de votar si volia abandonar l'acord signat amb Londres, Catalunya va ser conquerida i va perdre la seva llibertat. Ara, després de segles de tractar de trobar el sistema més adequat per a Catalunya dins d'Espanya, nosaltres els catalans volem votar sobre el nostre futur polític, com els escocesos van fer recentment.'
I explica: 'Entre el 1936 i el 1939 va haver-hi la guerra civil espanyola, que va desembocat en 40 anys de dictadura durant els quals fou il·legal fins i tot parlar la nostra llengua en públic. Després de la mort del general Franco l'any 1975, vam creure que la transició a la democràcia podria millorar la situació de Catalunya. De fet, la constitució espanyola de 1978 estableix una certa autonomia per a Catalunya, noves institucions van ser creades i l'idioma català no era prohibit. L'esperança va néixer, però no va durar gaire temps.'
I continua: 'La naixent democràcia de l'estat espanyol va avançar i el 2006 es van atribuir més poders a Catalunya. Tres quartes parts de la població va aprovar un nou estatut d'autonomia per referèndum. No obstant això, amb el temps, moltes de les competències transferides van ser recentralitzades a Madrid i l'estatut d'autonomia va ser  amputat pel Tribunal Constitucional espanyol el 2010. Hom creu que aquest va ser el punt d'inflexió per Catalunya, el moment en què molts catalans van posar l'esperança en la independència i el suport popular per aquesta opció va créixer del 14% al 50%, amb un 80% dels catalans que donen suport el seu dret a decidir si Catalunya es queda o deixa Espanya. Des del fallada del 2010 del TC, que va cancel·lar moltes de les competències transferides de Catalunya, hi ha hagut una sèrie de manifestacions pacífiques amb milions de catalans que demanen poder votar per decidir el futur de Catalunya. El govern català actual s'ha compromès amb aquesta idea i també la majoria dels partits al parlament català hi donen suport.'
I defensen el dret de votar el 9-N: 'Nosaltres els catalans, juntament amb el nostre govern i les institucions democràtiques, volem votar per a poder decidir quin tipus de relació volem establir amb Espanya en el futur. Per això, hem fixat un dia per al nostre vot, el 9 de novembre del 2014. No és una qüestió de secessió o d'independència: és una qüestió de dignitat i democràcia. Nosaltres els catalans volem poder dir-hi la nostra sobre quin futur volem i respectarem la voluntat de la majoria, sigui quin sigui el resultat de la consulta, igual que va succeir a Escòcia.'
I afegeix: 'El govern espanyol sosté que aquesta votació és il·legal i inconstitucional. El govern català i legalistes neutrals consideren que el vot és legítim i legal. Durant anys hem demanat diàleg i negociació a Madrid però en lloc de parlar, Madrid opta per respondre amb mà dura, difon por i s'amaga darrere d'excuses legals en lloc de permetre la votació lliure i justa que reclamem des del poble català. Les constitucions són creades per ser documents vius, que adaptin les lleis a les necessitats dels ciutadans mitjançant esmenes. Desafortunadament, el govern espanyol assegura que bloquejarà qualsevol esmenes que fessin la nostra votació possible.'
I acaba amb contundència: 'Nosaltres els catalans ens preguntem per què Espanya vol evitar que la gent voti de manera pacífica i transparent. De quina altra manera s'hauria de fer en una democràcia europea del segle XXI? Les qüestions polítiques es resolen mitjançant del diàleg i la negociació en els temps moderns. L'època en què uns pocs privilegiats decidien en nom de la resta s'ha acabat. Per això nosaltres, un grup de ciutadans catalans preocupats i compromesos amb la democràcia, vam decidir d'escriure aquest article perquè el món sàpiga que els catalans només volem votar. Qui té por de la democràcia?'

Give Catalonia its freedom to vote - by Pep Guardiola, Josep Carreras and other leading Catalans

Give Catalonia its freedom to vote - by Pep Guardiola, Josep Carreras and other leading Catalans

Our nation deserves the chance to decide on its future

Share
949

















The Catalans just want to vote. In 1773, just 59 years after Catalonia’s capital, Barcelona, was taken by the Spanish army and the region’s institutions were abolished, the Sons of Liberty led the audacious Boston Tea Party. At the core of their protest was the belief that the American colonies were overtaxed while their opinions were not taken into account in London. That action ignited the revolutionary process by which the American colonies became the United States of America, having the defense of liberty, justice and democracy as the frontispiece of its new Constitution.
The angry reaction of the British crown to the Boston events only fueled the revolt and convinced many loyalist settlers that only independence would guarantee their legitimate rights. Nevertheless, today the special relationship between the United States and the United Kingdom is still one of the closest alliances in the world, based on shared values and aspirations between mature democracies with deep respect for rights and freedom. Old quarrels are long forgotten.
This is just one of many examples where forcing one people who want to go their own way to remain united is never a guarantee of a good relationship. On the contrary, a mutually beneficial, loyal and profitable relationship is usually  built on the basis of respect and cooperation. That is exactly what could happen with Spain and Catalonia. Unlike Scotland, which willingly joined the United Kingdom and was allowed to vote on whether they wanted to leave with the full agreement of London, Catalonia was conquered and lost itsliberty. Now, after centuries of trying to find the right fit for Catalonia inside Spain, we Catalans want to vote on our political future, as the Scots just did.
Between 1936 and 1939 we went through the Spanish Civil War, and then endured 40 years of dictatorship when it was illegal even to speak our language in public. After General Franco died in 1975 we thought Spain’s transition to democracy would improve Catalonia’s situation. Indeed the 1978 Spanish Constitution established some autonomy for Catalonia, new institutions were created and the Catalan language was no longer forbidden. New hope was born, but was not to last long.
Read more:
Catalonia defies Madrid in move towards referendum Spain’s nascent democracy advanced and in 2006 more powers were devolved to Catalonia. Three-quarters of the population approved a new Statute of Autonomy by referendum. However, over time many of the devolved powers were recentralized in Madrid, and the very Statute of Autonomy that won such broad approval was eviscerated by Spain’s Constitutional Court in 2010. Many believe this was the tipping point for Catalonia, the moment when many Catalans gave up hope, and popular support for independence grew from 14 percent to 50 percent, with 80 percent of the Catalan people supporting their right to decide whether Catalonia stays or leaves Spain. Ever since the 2010 ruling by the Constitutional Court cancelled many of Catalonia’s devolved powers, there have been a series of peaceful demonstrations with millions of Catalans calling for a self-determination vote. The current Catalan government is committed to this idea and also a majority of parties in the Catalan Parliament supports this project.
We Catalans, along with our democratic government and institutions, want to vote so we can decide what kind of relationship we want to establish with Spain for the future. We have therefore set a day for our vote -  9 November 2014. It is not a question of secession or independence: it is a question of dignity and democracy. We Catalans want to have a say in our future,  and will respect the will of the majority whatever the result, just as happened in Scotland.
The Spanish government argues that this vote is illegal and unconstitutional. The Catalan government  and neutral legal experts believe that the vote is both legal andlegitimate. We have been calling for talks and negotiations with Madrid for years, but rather than talking Madrid prefers heavy-handed scare tactics and hides behind legal excuses rather than allowing a free and fair vote that the Catalan people are calling for. Constitutions are meant to be living documents, that adapt laws to the needs of the citizens via amendments. Unfortunately, the Spanish government has said it would block any amendments that would make our vote possible.
We Catalans wonder why Spain wants to prevent people from voting in a peaceful and transparent way. How could it be otherwise in a 21st century European democracy? Political issues are resolved through dialogue and negotiation in modern times. The era when a privileged few decided on behalf of the rest has ended. That is why we, a group of concerned Catalan citizens committed to democracy, decided to write this article to let the world know that Catalans just want to vote. Who can be afraid of democracy?

Signed by:

Mr. Josep Guardiola, former star player and coach at Barcelona FC and now coach of Bayern Munich FC
Mr. Josep Carreras, member of “The Three Tenors” with Plácido Domingo and Luciano Pavarotti and world-renowned opera star
Mr. Jordi Savall, viol player, conductor and composer, one of the major figures in the field of early music, largely responsible for bringing instruments of the viol family back to life on the stage and making medieval, Renaissance and Baroque music more widely known.
Dr. Joan Massagué, leading cancer researcher at Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, New York
Dr. Pol Antràs, Professor of Economics at Harvard University, Boston
Dr. Xavier Sala i Martín, Professor of Development Economics, Columbia University, New York

dimecres, 8 d’octubre del 2014

Estratègia guardiolista?

OPINIÓ

Estratègia guardiolista?


Fins ara en el pols entre la Generalitat i l’Estat sobre el 9-N n’hi ha uns que ataquen i fins i tot intenten fer jogo bonito (escapolint-se dels rivals amb una finta com la de l’espot del 9-N) i uns altres que bàsicament defensen i amenacen de trencar-te les cames. Això darrer és el que ha fet la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, en la seva carta als secretaris municipals. La sensació, per seguir amb la metàfora esportiva, és que el bàndol pro consulta (almenys el seu nucli dur: CDC, ERC i CUP) ha arribat a la conclusió que no hi té res a perdre i que, si no es pot fer la consulta en les condicions ideals, almenys sí que es pot posar contra les cordes la maquinària de l’Estat movent la pilota a molta velocitat, amb frenades, giragonses i canvis de ritme constant (amb declaracions confuses, fins i tot), que despisten aquells que només entenen una estratègia rectilínia com la que va seguir en el seu dia Ibarretxe. A cada porta tancada, una finestra oberta. Podríem dir-ne guardiolisme, d’això? 

diumenge, 5 d’octubre del 2014

Guardiola brinda per l'Oktoberfest de Munic

ENTRENADOR INTEGRAT

Guardiola brinda per l'Oktoberfest de Munic

EL PERIÓDICO / MUNIC
Dilluns, 6 d'octubre del 2014
Guardiola i la seva parella, Cristina Serra, ahir a l'Oktoberfest de Munic.
En la seva segona temporada com a entrenador del Bayern Munic, Pep Guardiola va tornar a l'Oktoberfest per brindar amb el vestit típic de bavarès amb la seva dona, Cristina Serra. No hi va ser gaire estona, ja que havia d'agafar un vol cap a Torí per veure el partit Juventus-Roma (l'equip del Piemont és el seu pròxim rival a la Champions).
Guardiola no ha estat l'única cara coneguda a l'Oktoberfest. També Usain Bolt va revolucionar divendres el recinte de la festa amb les ganes de marxa. L'home més ràpid de la història va ballar, cantar, beure, va repetir mil cops el característic gest de la fletxa i va coquetejar amb una escotada teutona.
Tina Turner, que a penes es deixa veure en actes públics des que es va retirar de la música, també va anar divendres a la festa amb el seu marit, Erwin Bach, amb qui es va casar el juliol de l'any passat malgrat que es van enamorar el 1985. La cantant, de 74 anys, que es va nacionalitzar suïssa perquè viu amb la seva parella des de fa anys al país alpí, va brindar amb una gerra de cervesa XXL.